Felmentették a skizofrén férfit, aki a Híradót nézve azt képzelte, hogy az anyját megszállta egy migráns, ezért meg akarta ölni

2017 június 15., csütörtök 13:48

Tárgyalta a Budapest Környéki Törvényszék annak a most is téves eszmékkel és érzékcsalódásokkal küszködő, skizofrén férfinak az ügyét, aki tavaly júliusban egy 25 centis dísztőrrel támadt az anyjára.

A férfi Érden lakott a féltestvérénél, és velük együtt élt az édesanyjuk és annak férje is. A bíróság ügyismertetője szerint a vádlottban az a képzet támadt, hogy az édesanyja testét megszállta egy migráns, és meg kell őt ölnie. A férfi hasba és hátba szúrta a védekező asszonyt, akinek a segélykiáltására odafutott az emeletről az unokája és a fia. A vádlott őket is megtámadta, az anyának ezt kihasználva sikerült kijutnia a házból, és később a többi családtag is ki tudott szaladni, a támadóra pedig rázárták az ajtókat. Amikor kiértek a rendőrök, a vádlott éppen fürdött, így vették őrizetbe. Az anya sérülései 3 hét alatt gyógyultak meg, a vád szerint csak a véletlennek köszönhető, hogy nem került életveszélyes állapotba.

Az Index elment a tárgyalásra, ahol kiderült, hogy a vádlott a skizofréniáját az elmúlt 2-3 évben biofűvel súlyosbította, és rendszeresen követte a köztévé Híradóját. A támadás előtt is épp nézte a tévét, amiben migránsokat mutattak. A bíróságon azt mondta:

„Mi megpróbáljuk megvédeni Európát, de lehet, hogy nem sikerül. Emiatt a mai napon, hogy megvédjem a migránsoktól Európát, kivettem két tőrt a fiókomból. És megmondtam, hogy ha kell, akkor a családomat is kiirtom. Ha ez az ára, hogy a migránsoktól megvédjem Európát. (...) Igen, el akartam pusztítani az anyámat, mert az Iszlám Állam hangja mondja nekem, és azt mondja, hogy ő egyáltalán nem az anyám.”

Mivel a szakértők is megerősítették, hogy a képtelenségeket beszélő vádlott nem csak megjátssza a skizofréniát, hanem valóban beteg, ezért a bíró az emberölési kísérlet bűntette alól felmentette, és elküldte kényszergyógykezelésre, amit félévente vizsgálnak felül. (Index)