Mengyi Roland nem vezetheti tovább a választókerületét

2017 június 15., csütörtök 7:47

Több választókerületi elnököt is lecseréltek a Fideszben a Magyar Idők szerint. A legjobb fideszes forrásokkal rendelkező lap kiderítette, hogy mostantól már nem a büntetőeljárás alá vont Mengyi Roland vezeti Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os körzetet. Az új elnökről a jövő keddi elnökségi ülésen döntenek. 

A Voldemortként ismertté vált Mengyi Roland ellen bűnsegédként különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség.

A lap szerint Mengyi helyett két lehetséges jelölt merült fel: az egyikük Demeter Ervin, aki első Orbán-kormány polgári nemzetbiztonsági szolgálatokért felelős tárca nélküli minisztere volt. A másik jelölt Koncz Ferenc, aki 2014-ig országgyűlési képviselő volt, 2010 óta pedig Szerencs polgármestere. 

Mengyi Roland fórumozik. Fotó: Botos Tamás/444
  • Eldőlt az is, hogy a budapesti 6-os választókerületben Kocsis Máté lesz a Fidesz–KDNP országgyűlésiképviselő-jelöltje, a VIII. kerület polgármestere Vas Imre helyett indulhat a Józsefváros–Ferencváros összevont körzetben. 
  • A budapesti 8-as választókerületben Papcsák Ferenc zuglói választókerületi elnök helyett Jelen Tamás,  a XI. kerület korábbi alpolgármestere lesz a kormánypárt jelöltje. 
  • Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke most indul először egyéni jelöltként a budapesti 3-as választókerületben, a XII. kerületben. Gulyás Fónagy Jánost váltja a poszton, a választókerület elnöke Pokorni Zoltán polgármester marad. 
  • A XIII. kerületben pedig Harrach Péter fiát, Harrach Tamást  önkormányzati képviselőt indítja 2018 tavaszán.
  • Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2-es választókerületének Fidesz-elnöki tisztségében Kriza Ákos, Miskolc polgármestere váltotta Sebestyén Lászlót. 
  • Új fideszes elnöke van Baranya megye 4. országgyűlési egyéni választókerületének is, Tiffán Zsoltot Nagy Csabára cserélték.  
  • Vantara Gyulát a békéscsabai választókerület élén Hanó Miklós, a békési megyeszékhely alpolgármestere váltotta.