Az MTI átadja a szót Putyin tábornokának, aki elmondja, hogy a korrupcióellenes harc valódi céljainak helyébe az általános destabilizálás, a káoszteremtés lépett

2017 június 16., péntek 10:30

Egy átlagos péntek délután az MTI-ben, az alábbi hírt hozták le épp az imént: 

„Az orosz nemzeti gárda egyik fő feladata megakadályozni a társadalom destabilizálását - jelentette ki Viktor Zolotov hadseregtábornok, az alakulat parancsnoka az Interfax orosz hírügynökség által pénteken közölt interjújában.

Zolotov tábornok szerint a társadalom destabilizálására irányuló kísérletek, amelyek "gyakran a tisztességes állampolgárok érzelmeire apellálnak, egyre ravaszabbá és kifinomultabbá válnak", és megvalósítóik előszeretettel alkalmazzák az internetet.
"A tiltakozó akciók egyértelműen összehangoltak, azokat összetett forgatókönyvek alapján hajtják végre, csakúgy mint más országokban a színes forradalmakat. A korrupcióellenes harc valódi céljainak helyébe az általános destabilizálás, a káoszteremtés lép. A demokratikus szabadságjogok megsértésének ürügyével az Európai Unió, Nagy-Britannia és az Egyesült Államok tömegtájékoztatási szervei folyamatosan információs támadásokat intéznek országunk politikai vezetésének elhiteltelenítésére" - mondta.

Fotó: Grigoriy Sisoev/Sputnik

Zolotov rámutatott, hogy a társadalmi és a politikai destabilizáció ellen elsősorban az információs térben kell fellépni, a civil társadalommal együttműködve, az állampolgárok támogatására támaszkodva.

A nemzeti gárdát Vlagyimir Putyin elnök 2016. április 5-i rendelete alapján, a belügyi egységek bázisán hozták létre Oroszországban.”