Orbán: Bevallom férfiasan, nemzeti konzultáció nélkül is elég elszánt tudok maradni

"Bevallom férfiasan, nemzeti konzultáció nélkül is elég elszánt tudok maradni," mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggel arra a kérdésre, hogy a visszaküldött válaszok nélkül is kitartott volna migrációs politikája mellett. A miniszterelnök szerint a kifelé mutatott kép miatt fontos a konzultáció és az azon részt vevők magas száma. 

"Ha a gát szivárogni kezd, előbb-utóbb át fog törni,"

hasonlította Orbán a kvótarendszert az árvizek idejére. A miniszterelnök szerint ezért nem ért egyet azzal, hogy a kvóta szerinti 1294 embert átvegye Magyarország.

"Az amerikaiakhoz képest mi finomak és udvariasak vagyunk,"

ezért érdekes, hogy hogyan reagáltak az új magyar civiltörvényre, mondta Orbán. Szerinte ott brutálisabb a szabályozás. 

"Ha valakinek pénzt adnak, annak oka van. Nekünk pedig jogunk van tudni, hogy kik és miért adták azt a pénzt,"

a törvényt pedig mindenkinek be kell tartani, reagált a TASZ és a Helsinki Bizottság által bejelentett polgári engedetlenségére. 

"Nézze, engem már kevés dolog lep meg,"

mondta Orbán a magyar futball helyzetéről. Egy Mohács után vagyunk, ami Andorrában történt az az volt, tette hozzá a miniszterelnök. Drukkol Csányinak, az MLSZ elnökének, hogy a szétszéledő csapatokat összehalássza és felépítse újra a válogatottat.

A harminc perces interjú alatt nem került szóba Ahmed H. csütörtöki pere, pedig korábban Orbán többször is kikelt az ellen, hogy Brüsszel egy terroristát véd. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.