Orbán: Bevallom férfiasan, nemzeti konzultáció nélkül is elég elszánt tudok maradni

"Bevallom férfiasan, nemzeti konzultáció nélkül is elég elszánt tudok maradni," mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggel arra a kérdésre, hogy a visszaküldött válaszok nélkül is kitartott volna migrációs politikája mellett. A miniszterelnök szerint a kifelé mutatott kép miatt fontos a konzultáció és az azon részt vevők magas száma. 

"Ha a gát szivárogni kezd, előbb-utóbb át fog törni,"

hasonlította Orbán a kvótarendszert az árvizek idejére. A miniszterelnök szerint ezért nem ért egyet azzal, hogy a kvóta szerinti 1294 embert átvegye Magyarország.

"Az amerikaiakhoz képest mi finomak és udvariasak vagyunk,"

ezért érdekes, hogy hogyan reagáltak az új magyar civiltörvényre, mondta Orbán. Szerinte ott brutálisabb a szabályozás. 

"Ha valakinek pénzt adnak, annak oka van. Nekünk pedig jogunk van tudni, hogy kik és miért adták azt a pénzt,"

a törvényt pedig mindenkinek be kell tartani, reagált a TASZ és a Helsinki Bizottság által bejelentett polgári engedetlenségére. 

"Nézze, engem már kevés dolog lep meg,"

mondta Orbán a magyar futball helyzetéről. Egy Mohács után vagyunk, ami Andorrában történt az az volt, tette hozzá a miniszterelnök. Drukkol Csányinak, az MLSZ elnökének, hogy a szétszéledő csapatokat összehalássza és felépítse újra a válogatottat.

A harminc perces interjú alatt nem került szóba Ahmed H. csütörtöki pere, pedig korábban Orbán többször is kikelt az ellen, hogy Brüsszel egy terroristát véd.