Orbán: Bevallom férfiasan, nemzeti konzultáció nélkül is elég elszánt tudok maradni

2017 június 16., péntek 3:41
174

"Bevallom férfiasan, nemzeti konzultáció nélkül is elég elszánt tudok maradni," mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggel arra a kérdésre, hogy a visszaküldött válaszok nélkül is kitartott volna migrációs politikája mellett. A miniszterelnök szerint a kifelé mutatott kép miatt fontos a konzultáció és az azon részt vevők magas száma. 

"Ha a gát szivárogni kezd, előbb-utóbb át fog törni,"

hasonlította Orbán a kvótarendszert az árvizek idejére. A miniszterelnök szerint ezért nem ért egyet azzal, hogy a kvóta szerinti 1294 embert átvegye Magyarország.

"Az amerikaiakhoz képest mi finomak és udvariasak vagyunk,"

ezért érdekes, hogy hogyan reagáltak az új magyar civiltörvényre, mondta Orbán. Szerinte ott brutálisabb a szabályozás. 

"Ha valakinek pénzt adnak, annak oka van. Nekünk pedig jogunk van tudni, hogy kik és miért adták azt a pénzt,"

a törvényt pedig mindenkinek be kell tartani, reagált a TASZ és a Helsinki Bizottság által bejelentett polgári engedetlenségére. 

"Nézze, engem már kevés dolog lep meg,"

mondta Orbán a magyar futball helyzetéről. Egy Mohács után vagyunk, ami Andorrában történt az az volt, tette hozzá a miniszterelnök. Drukkol Csányinak, az MLSZ elnökének, hogy a szétszéledő csapatokat összehalássza és felépítse újra a válogatottat.

A harminc perces interjú alatt nem került szóba Ahmed H. csütörtöki pere, pedig korábban Orbán többször is kikelt az ellen, hogy Brüsszel egy terroristát véd. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt