Tüntetést tartottak Londonban a leégett toronyház lakóinak megsegítéséért

külföld
2017 június 16., 21:02
comments 46

Londonban több százan tüntettek a kensingtoni városháza előtt, ahol akkor épp Theresa May miniszterelnök találkozott Grenfell Towerben kigyulladt tűz túlélőivel.  

photo_camera Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

Egy 50-60 főből álló csoportnak a városháza épületébe is sikerült betörnie. A tüntetők azt követelték, hogy a kormány szolgáltasson több információt A tüntetők azt követelték, hogy a hatóságok nyújtsanak több segítséget a hozzátartozók családtagjainak és barátainak.

Többen az ellen tiltakoztak, hogy a helyei hatóságok és a kormány el akarják költöztetni a környékről azokat, akiknek leégett a lakásuk a toronytűzben. Azt akarják, hogy a környéken kapjanak új otthonokat. A töntetők később végigvonultak London belvárosán is.

photo_camera Fotó: Kate Green/Anadolu Agency

A BBC szerint a tűzesetben eltűnt emberek száma a 70-et is elérheti, a halottak száma pedig már 30-ra emelkedett. A halálos áldozatok közül eddig csak hármat sikerült azonosítani. A rendőrség szerint semmi sem utal arra, hogy a tüzet szándékosan okozták volna. (Guardian/BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.