Varga: Az illegális migráció elleni védekezés nem rendelhető alá pénzügyi szempontoknak

POLITIKA
2017 június 16., 04:24
comments 72

A Magyar Időknek adott interjújában jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter, hogy

már eddig is százmilliárdos tételt költött Magyarország az illegális migráció feltartóztatására, az esetleges újabb feladatokra a csütörtökön elfogadott jövő évi költségvetés is tartalmaz megfelelő fedezetet.

Varga Mihály szerint az illegális migráció elleni védekezés nem rendelhető alá pénzügyi szempontoknak. Idén és jövőre is minden szükséges intézkedéshez meglesz a szükséges összeg, ha 

"ha kell újabb szakaszokon épülhet határzár, ha pedig az eddigiek megerősítése válik szükségessé, akkor arra is lesz fedezet."

Fotó: Varga Mihály / Facebook
photo_camera Fotó: Varga Mihály / Facebook

Varga egy új kormányzati tervről is beszélt: összhangba hoznák a munkaerő-keresletet a kínálattal. A miniszter elmondta, hogy a közelmúltban feltérképezték azokat a gazdasági ágazatokat, ahol a munkaerőhiány könnyen enyhíteni lehetne a  munkanélküliek vagy a közfoglalkoztatottak átképzésével.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.