Varga: Az illegális migráció elleni védekezés nem rendelhető alá pénzügyi szempontoknak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Magyar Időknek adott interjújában jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter, hogy

már eddig is százmilliárdos tételt költött Magyarország az illegális migráció feltartóztatására, az esetleges újabb feladatokra a csütörtökön elfogadott jövő évi költségvetés is tartalmaz megfelelő fedezetet.

Varga Mihály szerint az illegális migráció elleni védekezés nem rendelhető alá pénzügyi szempontoknak. Idén és jövőre is minden szükséges intézkedéshez meglesz a szükséges összeg, ha 

"ha kell újabb szakaszokon épülhet határzár, ha pedig az eddigiek megerősítése válik szükségessé, akkor arra is lesz fedezet."

Fotó: Varga Mihály / Facebook

Varga egy új kormányzati tervről is beszélt: összhangba hoznák a munkaerő-keresletet a kínálattal. A miniszter elmondta, hogy a közelmúltban feltérképezték azokat a gazdasági ágazatokat, ahol a munkaerőhiány könnyen enyhíteni lehetne a  munkanélküliek vagy a közfoglalkoztatottak átképzésével.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.