24 év után új konzollal jelentkezik az Atari

játék
2017 június 17., 12:06
comments 51

A legendás játékgyártó vezérigazgatója, Fred Chesnais egy interjúban jelentette be, hogy az Atari visszatér, és az amúgy is nagyon túlzsúfolt konzolpiacon ők is felbukkannak majd. 

Valamit már egy hete sejteni lehetett, amikor az Atari elindított egy rejtélyes oldalt egy Atari Box névre keresztelt terméknek, rajta egy rejtélyes videóval: 

link Forrás

Egyelőre nagyon keveset tudni ezen kívül. Chesnais annyit árult el, hogy az Atari Box PC-technológiát használ (mint a konzolok általában), és hogy hamarosan kész vannak a dizájnnal, már az utolsó simítások történnek. Arról egyelőre semmit nem tudni, hogy milyen játékok jöhetnek majd ki rá. 

Az Atari a konzolpiac legnagyobb korai szereplője volt, a hetvenes évek végétől kezdve évtizeden át diktálták a videójátékok fejlesztési irányát, de aztán látványosan nem bírták tartani a lépést a többiekkel, 1993-ban megjelenő utolsó konzuljuk, a Jaguar komoly kudarc volt. Összesen 125 ezer darab fogyott belőle, míg a kor slágertermékébpl, a Super Nintendóból 50 millió.

Az Atari 2013-ban kért csődvédelmet, Chesnais utána vásárolta fel a céget és tette újra nyereségessé annak köszönhetően, hogy a mobiljátékokra kezdtek el fókuszálni. Az Atari Box az interjú szerint egy újabb lépés lenne a cég feltámasztása felé. (Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.