24 év után új konzollal jelentkezik az Atari

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A legendás játékgyártó vezérigazgatója, Fred Chesnais egy interjúban jelentette be, hogy az Atari visszatér, és az amúgy is nagyon túlzsúfolt konzolpiacon ők is felbukkannak majd. 

Valamit már egy hete sejteni lehetett, amikor az Atari elindított egy rejtélyes oldalt egy Atari Box névre keresztelt terméknek, rajta egy rejtélyes videóval: 

Egyelőre nagyon keveset tudni ezen kívül. Chesnais annyit árult el, hogy az Atari Box PC-technológiát használ (mint a konzolok általában), és hogy hamarosan kész vannak a dizájnnal, már az utolsó simítások történnek. Arról egyelőre semmit nem tudni, hogy milyen játékok jöhetnek majd ki rá. 

Az Atari a konzolpiac legnagyobb korai szereplője volt, a hetvenes évek végétől kezdve évtizeden át diktálták a videójátékok fejlesztési irányát, de aztán látványosan nem bírták tartani a lépést a többiekkel, 1993-ban megjelenő utolsó konzuljuk, a Jaguar komoly kudarc volt. Összesen 125 ezer darab fogyott belőle, míg a kor slágertermékébpl, a Super Nintendóból 50 millió.

Az Atari 2013-ban kért csődvédelmet, Chesnais utána vásárolta fel a céget és tette újra nyereségessé annak köszönhetően, hogy a mobiljátékokra kezdtek el fókuszálni. Az Atari Box az interjú szerint egy újabb lépés lenne a cég feltámasztása felé. (Mashable)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.