Kanadában csak kártyafüggetlen telefont árulhatnak a jövőben a szolgáltatók

TECH
2017 június 17., 07:05
comments 58

A kanadai távközlési hatóság, a CRTC úgy határozott, hogy decembertől kezdve csak kártyafüggetlen telefonokat lehet eladni az országban, és a szolgáltatók többet nem számíthatnak fel külön díjat a független készülékekért. Innentől a felhasználók szabadon válthatnak a szolgáltatók között úgy, hogy közben vihetik magukkal a készüléküket, és nem kell trükkökhöz folyamodniuk majd.

Jelenleg Kanadában a szolgáltatók is végeznek függetlenítést, de ezért 50 kanadai dollárt kérnek el cserébe. Ez igen komoly bevételt hozott a szolgáltatóknak, 2016-ban például 37,7 millió kanadai dollárt, ezért érthető módon minden létező módon küzdöttek a rendelkezés ellen, de nem jártak sikerrel. (Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.