Már pénteken nekifutna újra a Fidesz a plakáttörvénynek

Akár már jövő pénteken, rendkívüli ülésen tárgyalhatja újból a plakáttörvényt az Országgyűlés - """""""""értesült"""""""" a Magyar Idők kormánypárti forrásból. 

Miután Áder János rendkívüli karakán módon visszadobta a törvényt, aminek a kétharmados rendelkezéseit nem tudta elfogadni a fideszes többség, most gyorsított tempóban kerülhet újra a parlament elé a javaslat, amit a kormányoldal korrupcióellenes intézkedésnek nevez. 

A Fidesz házilapjában most az jelent meg, hogy már pénteken jöhet az újabb kör, amikor megint nekifutnak a törvény elfogadásának, hogy többet ne kerülhessenek ki olyan plakátok kampányidőszakon az utcákra, mint például a Jobbik 'Ti dolgoztok, ők lopnak'-féle verziója. 

Érdemes kitérni arra is, hogy a napokban ehhez képest mennyire simán ment át Áder János kezei alatt a civil szervezetek megbélyegzésére alkalmas törvény, ami ellen a Velencei Bizottságtól kezdve külföldi követségeken át számos civil szervezet is tiltakozott. Áder azzal érvelt, hogy a törvény nem befolyásolja az érintett civil szervezetek működését, csupán további adminisztrációs kötelezettséget jelent a számukra. (via MTI)