Mától rövidebb szakaszon jár a Combino, és változik a Keleti vasútközlekedése is

közlekedés
2017 június 17., 06:22
comments 23

Mától június 27-ig rövidített útvonalon járnak Budapesten a 4-es és 6-os villamosok, éjszakánként és egy hétvégén pedig egyáltalán nem közlekednek.

A BKK közleménye szerint a BKV panel- és síncserét végez az Irinyi József utcában és a Goldmann György térnél a Karinthy Frigyes út és a Petőfi híd, budai hídfője között. A szerelvények emiatt a Széll Kálmán térről csak a Corvin-negyedig közlekednek, onnan a dél-budai végállomásokig pótlóbusz szállítja az utasokat. 

Éjszaka a 6-os villamos helyett a teljes vonalon buszok járnak.

A hétvégi napokon a BKV a körúti szakaszon is síncserét végez, ezért június 17-én és 18-án a villamosok a Széll Kálmán térről csak az Oktogonig közlekednek, 24-én és 25-én viszont a teljes vonalon pótlóbuszok szállítják az utasokat. Ezen a hétvégén a 17-es villamos csak a Savoya Park és a Széll Kálmán tér között jár.

A Keleti is elesik

Karbantartást végeznek a budapesti Keleti pályaudvaron és a Kőbánya-felsőig tartó szakaszon mától július 7-ig, emiatt változik több vonat menetrendje, útvonala és végállomása.

A Mávinform tájékoztatása szerint a hétvégén a Tulipán InterCity a Keleti pályaudvar helyett a Nyugatiból indul, a Holló InterCity pedig oda érkezik. A Budapest, Békéscsaba és Lőkösháza közötti nemzetközi és belföldi InterCity vonatok, továbbá a belföldi gyorsvonatok is a Nyugati pályaudvarról indulnak és oda érkeznek. A hétvégén a hatvani, a nagykátai és a sülysápi elővárosi személyvonatok nem járnak.

A változás a nemzetközi vonatokat is érinti. Ma és vasárnap a Budapest-Szob-Párkány útvonalon közlekedő EuroCity vonatok a Keleti pályaudvar helyett a Nyugatit használják. A Hortobágy nemzetközi EC vonatpár a Keleti pályaudvar érintése nélkül közlekedik, Kelenföldön lehet fel- és leszállni. 

Hétfőtől péntekig, majd 26-tól 30-ig, továbbá július 3-tól 7-ig a Budapest-Hatvan és a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A gödöllői és a munkanapi sülysápi személyvonatoknak a Keleti pályaudvar helyett Kőbánya-felső lesz a kiinduló és a végállomásuk. 

Hétfőtől július 7-ig a Budapest és Kelebia közötti személyvonatok végállomása Kőbánya-Kispest lesz a Keleti pályaudvar helyett. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.