Orbán Viktor a felavatott rendőröknek sem tudott másról beszélni, csak Brüsszelről és a migránsokról

POLITIKA
2017 június 17., 07:33
comments 302

A magyar miniszterelnök 1206 rendőr tiszthelyettes eskütételén mondott beszédet szombat reggel a Hősök terén. És Orbán Viktornak az új rendőrök avatásáról semmi más nem jutott eszébe, csak a migráció ellen vívott harc, illetve saját kormányának nagyszerű helytállása. 

Arról, hogy milyen szerep várhat egy rendőrre a társadalomban, mi a modern rendőrség dolga, egyetlen szó sem esett a beszédében. Volt helyette szó viszont Dobó és Zrínyi nemzetéről, arról, hogy meg kell védeni az életmódunkat, és hogy vannak, akik szerint hagynunk kéne, hogy Európa jövőjéről mások döntsenek egy távoli birodalmi központban. 

Ugyanakkor, figyelmeztette Orbán az avatásra kivezényelt rendőrtiszteket, mi abban hiszünk, hogy az EU államainak jövőjét a nemzetek fővárorsaiban írják. Majd azzal folytatta, hogy láttuk már, mi történik, ha máshol döntöttek a sorsunkról: alávetettség és elszegényedés az ilyesmi vége.

Orbán ezután részletesen felidézte a kormány intézkedéseit a migrációs válság idején, jótékonyan elfeledve azt a tényt, hogy a magyar állam is százezer szám engedett tovább bármiféle regisztráció nélkül embereket nyugat felé. Helyette arról beszélt, hogy amikor a "migrációs invázió" ránk nehezedett, nem tartottuk fel a kezünket. 

A miniszterelnök kitért arra is, hogy elsőként mutattuk meg, hogy nem fogjuk hagyni, hogy tömegével ültessenek nyakunkba embereket, akikről nem tudjuk, hogy kicsodák és milyen szándékkal érkeznek. (Itt vélhetően arra az 1294 emberre gondolt, akinek a befogadását amúgy a magyar kormány vállalta.)

A most felavatott rendőrök egy jelentős része kezdésnek alighanem a határra lesz vezényelve, ezért is emlékeztette őket Orbán sokadszor is arra, hogy ha nincs határvédelem, nincs fejlődés és jólét sem, csak félelem, düh, zavarodottság és emberek közé hajtó teherautók vannak. 

Orbán szerint Magyarország ma azért lehet erős és bátor ország, mert vannak fiataljai, akik hivatásuknak választják a haza védelmét. Megköszönte még a családjuknak is, hogy úgy nevelték őket, hogy a haza szolgálatába álljanak. Nagyjából ennyi minden jutott Orbán Viktor eszébe, amit a felavatott rendőröknek fontosnak tartott elmondani. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.