Storck csalódott pár játékosban, lesz, akit többet nem hív be a válogatottba

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Miután Csányi Sándor bejelentette, hogy az andorrai vereség ellenére is maradhat Bernd Storck a magyar válogatott szövetségi kapitánya, a német edző most a Nemzeti Sportnak adott interjút az elmúlt hetek eseményeiről.

Az interjúból kiderül, hogy Storck felajánlotta a lemondását Csányi Sándornak, de a bank- és MLSZ-vezér azt kérte tőle, hogy ezt ne hozza nyilvánosságra, hogy az elnökség dönthessen a továbbiakról. 

Arról beszélve, hogy miért nem sikerült megverni Andorrát, Storck egyrészt elmondta, hogy az EB-n még 23 fitt és egészséges játékosa volt, ehhez képest az andorrai meccs előtt tíz játékosa jelentett sérültet. Ez nem segítette a helyzetet, de ennek ellenére bízott a keretben lévő játékosokban.

Ehhez jött még az is, hogy több Magyarországon játszó játékost elenegedett az edző, hogy kipihenhessék magukat. Gera Zoltán mellett Thomas Doll kérésére Storck elengedte a Fradiba igazoló Priskin Tamást is. 

Arra a kérdésre, hogy mi volt az utóbbi hetek legnagyobb hibája, Storck így válaszol:

„Talán nem kellett volna ennyire megbízni egy-két játékosban. Ne szépítsük, néhányukban csalódtam. Felteszem a kérdés, hogyan fordulhat elő, hogy volt olyan védőnk, aki sárga lap nélkül játszotta végig az andorrai találkozót? Ha én ott vagyok a pályán, kőkeményen játszottam volna. Harcolni, küzdeni kell, nem sétálgatni.”

Elmondta azt is, hogy lesz olyan játékos, akit többet nem hív majd meg, de neveket nem akar még mondani. Most, hogy eldőlt a maradása, elsőnek Dzsudzsák Balázzsal fog találkozni, hogy átbeszéljék a helyzetet. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.