Szabó Zsófi burkolt cigányozással vádolós média-összetűzésbe keveredett Majkával

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Szabó Zsófi nemrég férjhez ment, a hét országra szóló lagzira Rogán Antal helikopterrel érkezett. Szabó Zsófit azóta a bulvármagazinok általában viszont nem ezzel, hanem férje roma származásának kommentálásával keresik meg. 

A Story magazin például nemrég közös interjút készített Szabó Zsófival és az édesanyjával, amiben arról volt szó, hogy az anyjának régen az volt a véleménye, "nincs bajom a cigányokkal, de azért ne jöjjenek a családba", ma viszont már elfogadta, hogy mégis bejöttek. Viszont kicsit aggódik, hogy az unokáit majd megkülönböztetik-e az iskolában származásuk miatt.

Aggódom, mert az unokáim félvérek lesznek – Story

Az interjú eredeti célja """"társadalmi figyelemfelhívás"""" volt, de miután a Storyval együttműködésben álló Nők Lapja Café még a Storynál is szerencsétlenebb címmel vette át az interjút, az antirasszista felelősségvállalásból még inkább csak eufemisztikus cigányozást sejtető clickbait lett:

Szabó Zsófi anyja: aggódok, hogy félvér lesz az unokám – NLCafé

Majka felháborodott és kiírta Facebookra, hogy

Mire Szabó Zsófi kiseposzban fejtette ki, hogy a cikknek nem ez volt a mondanivalója, szerinte Majka félinformációkból ítélkezett, és értenie kéne, milyen romaként megkülönböztetve lenni, ...mivel sok cigány barátja van. 

ಠ_ಠ  ಠ_ಠ  ಠ_ಠ 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.