Szabó Zsófi burkolt cigányozással vádolós média-összetűzésbe keveredett Majkával

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Szabó Zsófi nemrég férjhez ment, a hét országra szóló lagzira Rogán Antal helikopterrel érkezett. Szabó Zsófit azóta a bulvármagazinok általában viszont nem ezzel, hanem férje roma származásának kommentálásával keresik meg. 

A Story magazin például nemrég közös interjút készített Szabó Zsófival és az édesanyjával, amiben arról volt szó, hogy az anyjának régen az volt a véleménye, "nincs bajom a cigányokkal, de azért ne jöjjenek a családba", ma viszont már elfogadta, hogy mégis bejöttek. Viszont kicsit aggódik, hogy az unokáit majd megkülönböztetik-e az iskolában származásuk miatt.

Aggódom, mert az unokáim félvérek lesznek – Story

Az interjú eredeti célja """"társadalmi figyelemfelhívás"""" volt, de miután a Storyval együttműködésben álló Nők Lapja Café még a Storynál is szerencsétlenebb címmel vette át az interjút, az antirasszista felelősségvállalásból még inkább csak eufemisztikus cigányozást sejtető clickbait lett:

Szabó Zsófi anyja: aggódok, hogy félvér lesz az unokám – NLCafé

Majka felháborodott és kiírta Facebookra, hogy

Mire Szabó Zsófi kiseposzban fejtette ki, hogy a cikknek nem ez volt a mondanivalója, szerinte Majka félinformációkból ítélkezett, és értenie kéne, milyen romaként megkülönböztetve lenni, ...mivel sok cigány barátja van. 

ಠ_ಠ  ಠ_ಠ  ಠ_ಠ 

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.