Az Eurostat szerint 2016-ban a román életszínvonal utolérte a magyart

A Portfolio online gazdasági lap turkált egy kicsit az Eurostat adataiban, és azt találta, hogy az egyéni fogyasztásból levezetett életszínvonal-mutató alapján Románia beérte Magyarországot. A 2016-os előzetes adatok alapján Magyarország az Unió átlagának 67 százalékát pródukálja egy főre jutó nemzeti össztermékben (GDP), a csehek közelítik legjobban az uniós átlagot 88 százalékkal, és Bulgária a leggyengébb EU-s gazdaság (48%). A kelet-közép-európai régió országainak felzárkózása látványosan elakadt.  

Az egy főre jutó GDP-ben Magyarországot az elmúlt tíz évben beérte és megelőzte Szlovákia, Lengyelország, Észtország és Litvánia is, mögénk került viszont a nagyon lerongyolódott Görögország és a jól indult, majd leszakadó pályára állt Horvátország is.

Az Eurostat által az egyes országok állampolgárainak jólétét mutató actual individual consumption (valós egyéni fogyasztás) számítás alapján 2016-ban Románia utolérte Magyarországot, így a 27 tagország közül már csak Horvátországot és Bulgáriát előzzük meg életszínvonalban. (Portfolio)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.