Az Eurostat szerint 2016-ban a román életszínvonal utolérte a magyart

gazdaság
2017 június 18., 16:08
comments 295

A Portfolio online gazdasági lap turkált egy kicsit az Eurostat adataiban, és azt találta, hogy az egyéni fogyasztásból levezetett életszínvonal-mutató alapján Románia beérte Magyarországot. A 2016-os előzetes adatok alapján Magyarország az Unió átlagának 67 százalékát pródukálja egy főre jutó nemzeti össztermékben (GDP), a csehek közelítik legjobban az uniós átlagot 88 százalékkal, és Bulgária a leggyengébb EU-s gazdaság (48%). A kelet-közép-európai régió országainak felzárkózása látványosan elakadt.  

Az egy főre jutó GDP-ben Magyarországot az elmúlt tíz évben beérte és megelőzte Szlovákia, Lengyelország, Észtország és Litvánia is, mögénk került viszont a nagyon lerongyolódott Görögország és a jól indult, majd leszakadó pályára állt Horvátország is.

Az Eurostat által az egyes országok állampolgárainak jólétét mutató actual individual consumption (valós egyéni fogyasztás) számítás alapján 2016-ban Románia utolérte Magyarországot, így a 27 tagország közül már csak Horvátországot és Bulgáriát előzzük meg életszínvonalban. (Portfolio)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt