Kövér László vasárnap este világszínvonalú magyar egészségügyről beszélt

Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Az Országgyűlés elnöke vasárnap este a kelet-közép-európai és Kína egészségügyi minisztereinek budapesti találkozójának gálavacsorájára volt hivatalos a Várkert Bazárban, és az MTI tudósítása szerint a kínai-magyar kapcsolatok mellett a magyar egészségügy eredményeit, vívmányait méltatta. Kövér nem a levegőbe beszélt, minden sort megindokolt. 

A hallgatóság megtudhatta, hogy Magyarország "nagy lépéseket" tett  az egészségügy területén az elmúlt években. Ezek közül is a 2011-es év volt a mérföldkő. Az évben íródott alaptörvény például megteremtette az emberi test védelmének kereteit, bioetikai alapjait, és nem sokkal később elfogadták a chipsadóról szóló törvényt, ami feltehetően fontos ösztönzője lett az egészséges táplálkozásnak. További fontos eredmény, hogy 2015-ben megtörtént Magyarországon az első tüdőátültetés, és idén volt 25 éve az első szívátültetés Magyarországon. 

Az is fontos, és a világszínvonal irányába mutat Kövér szerint, hogy Magyarország stabilan kiemelkedő teljesítményt nyújt az orvosképzésben, gyógyszergyártásban, járványügyi ellátásban, sőt, természeti kincsként kezeli a gyógyvizek használatát. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.