Kövér László vasárnap este világszínvonalú magyar egészségügyről beszélt

elmebaj
2017 június 18., 19:57
comments 429
photo_camera Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Az Országgyűlés elnöke vasárnap este a kelet-közép-európai és Kína egészségügyi minisztereinek budapesti találkozójának gálavacsorájára volt hivatalos a Várkert Bazárban, és az MTI tudósítása szerint a kínai-magyar kapcsolatok mellett a magyar egészségügy eredményeit, vívmányait méltatta. Kövér nem a levegőbe beszélt, minden sort megindokolt. 

A hallgatóság megtudhatta, hogy Magyarország "nagy lépéseket" tett  az egészségügy területén az elmúlt években. Ezek közül is a 2011-es év volt a mérföldkő. Az évben íródott alaptörvény például megteremtette az emberi test védelmének kereteit, bioetikai alapjait, és nem sokkal később elfogadták a chipsadóról szóló törvényt, ami feltehetően fontos ösztönzője lett az egészséges táplálkozásnak. További fontos eredmény, hogy 2015-ben megtörtént Magyarországon az első tüdőátültetés, és idén volt 25 éve az első szívátültetés Magyarországon. 

Az is fontos, és a világszínvonal irányába mutat Kövér szerint, hogy Magyarország stabilan kiemelkedő teljesítményt nyújt az orvosképzésben, gyógyszergyártásban, járványügyi ellátásban, sőt, természeti kincsként kezeli a gyógyvizek használatát. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.