Kövér László vasárnap este világszínvonalú magyar egészségügyről beszélt

Több 444 videó?
Szeretném
Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Az Országgyűlés elnöke vasárnap este a kelet-közép-európai és Kína egészségügyi minisztereinek budapesti találkozójának gálavacsorájára volt hivatalos a Várkert Bazárban, és az MTI tudósítása szerint a kínai-magyar kapcsolatok mellett a magyar egészségügy eredményeit, vívmányait méltatta. Kövér nem a levegőbe beszélt, minden sort megindokolt. 

A hallgatóság megtudhatta, hogy Magyarország "nagy lépéseket" tett  az egészségügy területén az elmúlt években. Ezek közül is a 2011-es év volt a mérföldkő. Az évben íródott alaptörvény például megteremtette az emberi test védelmének kereteit, bioetikai alapjait, és nem sokkal később elfogadták a chipsadóról szóló törvényt, ami feltehetően fontos ösztönzője lett az egészséges táplálkozásnak. További fontos eredmény, hogy 2015-ben megtörtént Magyarországon az első tüdőátültetés, és idén volt 25 éve az első szívátültetés Magyarországon. 

Az is fontos, és a világszínvonal irányába mutat Kövér szerint, hogy Magyarország stabilan kiemelkedő teljesítményt nyújt az orvosképzésben, gyógyszergyártásban, járványügyi ellátásban, sőt, természeti kincsként kezeli a gyógyvizek használatát.