Kövér László vasárnap este világszínvonalú magyar egészségügyről beszélt

Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Az Országgyűlés elnöke vasárnap este a kelet-közép-európai és Kína egészségügyi minisztereinek budapesti találkozójának gálavacsorájára volt hivatalos a Várkert Bazárban, és az MTI tudósítása szerint a kínai-magyar kapcsolatok mellett a magyar egészségügy eredményeit, vívmányait méltatta. Kövér nem a levegőbe beszélt, minden sort megindokolt. 

A hallgatóság megtudhatta, hogy Magyarország "nagy lépéseket" tett  az egészségügy területén az elmúlt években. Ezek közül is a 2011-es év volt a mérföldkő. Az évben íródott alaptörvény például megteremtette az emberi test védelmének kereteit, bioetikai alapjait, és nem sokkal később elfogadták a chipsadóról szóló törvényt, ami feltehetően fontos ösztönzője lett az egészséges táplálkozásnak. További fontos eredmény, hogy 2015-ben megtörtént Magyarországon az első tüdőátültetés, és idén volt 25 éve az első szívátültetés Magyarországon. 

Az is fontos, és a világszínvonal irányába mutat Kövér szerint, hogy Magyarország stabilan kiemelkedő teljesítményt nyújt az orvosképzésben, gyógyszergyártásban, járványügyi ellátásban, sőt, természeti kincsként kezeli a gyógyvizek használatát. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.