Portugália történetének egyik legsúlyosabb tragédiája: 62-en haltak meg az erdőtűzben

Továbbra sem tudni, mi okozta Portugália történetének eddigi legsúlyosabb tűzvészét, ami Lisszabontól 200 kilométerre, Pedrógao Grande település közelében tört ki szombaton. Reggel még 24 halálos áldozata volt az esetnek, vasárnap délutánra ez a szám 62-re emelkedett. Egy 4 éves gyermek is a halottak közt van. António Costa miniszterelnök az ország történetének legsúlyosabb tragédiájáról beszélt. A tűz lakóházakat is elért, 1600 túzoltó segítette az oltást.  Több mint 50 sérültje is van a tűznek, köztük tűzoltók. 

A halál sokakat az autóúton ért, a tűz körbeölelte az arra közlekedőket. Többen autójukban égtek, füstmérgezésben és menekülés közben haltak szörnyet.  

(New York Times / AFP)

Ahogy a napokban mindenki láthatta, Magyarországnak csak akkor van jövője, ha lesz független sajtója. Ezt olvasóink is így gondolhatják, hiszen

ALIG EGY HÉT ALATT REKORDÖSSZEGGEL, 5 MILLIÓ FORINTTAL SEGÍTETTÉK A 444 MŰKÖDÉSÉT.

Ahhoz, hogy a 2019-ben is megőrizhessük függetlenségünket, a Te támogatásodra is szükségünk van. A célunk 2018 végéig 50 millió forintot összegyűjteni az olvasóinktól, akik ebből 41 milliót már össze is dobtak. Nagyon köszönjük!

DE HOGY TÉNYLEG ELÉRHESSÜK A KITŰZÖTT CÉLT, KÉRJÜK TÁMOGASD MÉG IDÉN A 444-ET!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.