Több száz diákmunkás nem kapott fizetést a szombathelyi MSZP-s botránya miatt

bűnügy
2017 június 18., 12:37
comments 172

Csütörtökön előzetes letartóztatásba került egy munkaerő-közvetítéssel foglalkozó, több milliárd forintos adócsalással gyanúsított cégcsoport 9 tagja, köztük Czeglédy Csaba ügyvéd, az MSZP szombathelyi képviselője is. A cégcsoport most több száz diákmunkásnak nem tud fizetést utalni.

A csoport tagjai több cégen keresztül is foglalkoztattak diákokat, ezeket a vállalkozásokat fogta össze az I love diákmunka Facebook-oldal. Az itt lévő leírás szerint a hálózat több mint 10 ezer regisztrált taggal rendelkezik.

A fizetésükre váró károsultaknak már több száz fős Facebook-oldaluk is van, ahol azt írják, hogy utoljára az áprilisi munkavégzésért kapott minden tag rendben fizetést, azóta a legtöbben hiába várnak a pénzükre.

Sokan azt fontolgatják, fel sem veszik a munkát a már beosztott műszakjaikban, ha a bérezésük nem oldódik meg.

Ez több céget is súlyosan érinthet, a cégcsoport szerződéses partnerei között ugyanis olyan vállalkozások is vannak, mint

a Tesco, a DM, a Müller vagy a Rossmann.

A károsultak egy szűkszavú Facebook-poszton kívül nem kaptak semmilyen tájékoztatást. Ebben a posztban a cég azt írta, hogy ugyan lenne pénze utalni a fizetéseket, de a nyomozás miatt zárolták a számláikat, ezért nem tudja kiegyenlíteni a tartozásait.

photo_camera (via Index)

Czeglédy Csabát és társait több mint 3 milliárd forintos adócsalással gyanúsítják, amit a hatóságok szerint többszintű iskolaszövetkezetes céghálón keresztül követtek el 2013 és 2016 között. Az MSZP ügyvédjeként is ismert Czeglédy előzetes letartóztatásának elrendelésekor a pártelnök Molnár Gyula azt sugallta nyilatkozatában, hogy koncepciós eljárásról van szó.

A Czeglédy-féle cégcsoportnak azonban nem ez az első botránya, tavaly a McDonald's-ban dolgozó több száz diákjának nem tudott időben fizetni. (Index

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.