A HVG szerint Botka László nem hagyja, hogy az MSZP a Fidesszel együtt fogadja el a plakáttörvényt

2017 június 20., kedd 8:11
222

Hétfőn írta meg többek közt a 444 is, hogy a Fidesznek nagyon fontos plakáttörvény elfogadtatásához a kormánypárt az MSZP-vel kezdhetett el egyeztetni. Mivel kétharmados törvényről van szó, annak elfogadásához nem elegendőek a fideszes képviselők szavazatai.

Fotó: Botos Tamás

Miután Áder János előzékenyen visszaküldte az országgyűlésnek az egyébként el nem fogadott törvényt újratárgyalásra, Kövér László azonnal rendkívüli ülést hívott össze, a Fidesz pedig valamennyi képviselőjével közölte, hogy mindenképpen legyenek ott a megismételt szavazáson.

A HVG kedden arról írt, hogy Botka László pártelnök meg akarja akadályozni, hogy az MSZP képviselői segítsék a törvény elfogadását. A hétfői hírek még arról szóltak, hogy a szocialisták módosító javaslatokkal tennék számukra szimpatikusabbá a Lex Csicskaként közismertté vált törvényt.

Most viszont Botka azt javasolta a párt elnökségének, hogy az MSZP ne nyújtson be módosítókat, és ne is támogassa a törvényt. A pártelnök javaslatát az elnökség el is fogadta, a végső döntést az MSZP-t vezető Országos Választási Biztottsának kell kimondania. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt