A HVG szerint Botka László nem hagyja, hogy az MSZP a Fidesszel együtt fogadja el a plakáttörvényt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hétfőn írta meg többek közt a 444 is, hogy a Fidesznek nagyon fontos plakáttörvény elfogadtatásához a kormánypárt az MSZP-vel kezdhetett el egyeztetni. Mivel kétharmados törvényről van szó, annak elfogadásához nem elegendőek a fideszes képviselők szavazatai.

Fotó: Botos Tamás

Miután Áder János előzékenyen visszaküldte az országgyűlésnek az egyébként el nem fogadott törvényt újratárgyalásra, Kövér László azonnal rendkívüli ülést hívott össze, a Fidesz pedig valamennyi képviselőjével közölte, hogy mindenképpen legyenek ott a megismételt szavazáson.

A HVG kedden arról írt, hogy Botka László pártelnök meg akarja akadályozni, hogy az MSZP képviselői segítsék a törvény elfogadását. A hétfői hírek még arról szóltak, hogy a szocialisták módosító javaslatokkal tennék számukra szimpatikusabbá a Lex Csicskaként közismertté vált törvényt.

Most viszont Botka azt javasolta a párt elnökségének, hogy az MSZP ne nyújtson be módosítókat, és ne is támogassa a törvényt. A pártelnök javaslatát az elnökség el is fogadta, a végső döntést az MSZP-t vezető Országos Választási Biztottsának kell kimondania. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.