Íme az ország legsürgetőbb problémája: riadóztatják a teljes Fidesz-KDNP-t, hogy meg tudják szavazni a plakáttörvényt

Szerdán az ellenzék fellépése miatt 1 darab szavazattal elbukott a Fidesz „lex csicskaként” emlegetett kétharmados törvénye, ami megtiltatná a pártoknak, hogy a választási kampány időszakán kívül közterületi plakátokat helyezzenek ki.

Orbán Viktor miniszterelnök (b2), Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (b) és Balog Zoltán emberierõforrás-miniszter (b3) beszélget, mögöttük Rogán Antal propagandaminiszter a szavazás előtti szünetben, az Országgyűlés plenáris ülésén június 13-án.Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

A 24.hu úgy tudja, amint kiderült, hogy Áder János visszaküldte az Országgyűlésnek az ellenzék által leszavazott plakáttörvény maradékát, azonnal visszarendelték a nyári szabadságról a Fidesz-KDNP összes parlamenti képviselőjét.

A Fideszt tehát annyira felháborítja, hogy az ellenzéknek is joga van kampányolni – miközben a kormány 100 milliárdokért tart fent hazug propagandabirodalmat –, hogy pénteken rendkívüli ülésen vessenek ennek véget. Ehhez képest a több sebből vérző, a Fidesz-KDNP legfontosabb ügyének tekintett kvótakérdésben is csak egyszer nyújtottak be kétharmados törvényt.

Ezeket a jobbikos plakátokat akarja eltakarítani a kormányFotó: Balazs Beli

Az MSZP, a Jobbik és az LMP is jelezte, hogy a frakciójuk teljes létszámmal vesz részt a pénteki rendkívüli ülésen, amin egynél több ellenzéki hiányzó és/vagy a Fidesszel együtt szavazó ellenzéki képviselő is elég lesz a törvény megszavazásához – írja a HVG, ami szerint a Fidesz-KDNP az MSZP-t fűzi, hogy meglegyen a kétharmad. (24, HVG)