A Magyar Hírlap szerint a nyaralást erősen befolyásolja az anyagi helyzet

A GfK adatai alapján a magyarok alig valamivel több mint a fele tervez csak nyaralni, írja friss lapszámában a Magyar Hírlap, amely a piackutató felmérését szemlézve arra a megállapításra jutott, hogy a nyaralást erősen befolyásolja az anyagi helyzet. A GfK adatai szerint a magyarok 54 százaléka tervez idén nyaralást, 32 százalékuk belföldit. A magyarok 10 százaléka külföldön, 12 százaléka külföldön és belföldön is nyaralna.

A felmérés szerint a nyaralási kedvet több tényező is befolyásolja. Például az életkor: az 50 évnél idősebbek többsége például már nem tervez nyaralást. A 20-29 évesek többsége külföldön nyaralna. A többgyermekesek az átlagnál nagyobb arányban terveznek belföldi nyaralást.

A belföldi nyaralást tervezők 46 százaléka a balatonhoz készül, a külföldön vakációzók kilenc tizede pedig már tavasszal lefixálta az útját. 24 százalékuk Horvátországba. (Via MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.