Az amerikai külügyminisztérium is beszólt a civiltörvény miatt

külföld
2017 június 20., 6:35
comments 159

Hétfőn került ki az a washingtoni külügyminisztérium honlapjára az a közlemény, amely a budapesti amerikai nagykövetség múlt heti megszólalásához hasonlóan száll bele a magyar civiltörvénybe.

A közlemény szövege szerint:

„Az Amerikai Egyesült Államokat aggodalommal tölti el, hogy Magyarország parlamnentje olyan törvényt fogadott el, amely igazságtalan terhekkel sújtja a a civil társadalmat, amely a korrupció ellen küzd és a szabadságjogokat védelmezi. Azzal, hogy a külföldi támogatásban részesülő szervezeteket a magyar társadalom érdekeinek ellenlábásainak állítja be, a törvény gyengíti a magyarok képességét, hogy gondjaikat jogszerű és demokratikus módon kezeljék. Ha a törvény hatályba lép, azzal Magyarország egy újabb lépéssel távolodik el az EU és a NATO értékei melletti elkötelezettségétől.” 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt