Kiszivárgott egy belső Apple-s hangfelvétel arról, hogy hogyan állítanák meg a szivárogtatásokat

Több 444 videó?
Szeretném

Az Outline jutott birtokába egy 60 perces hangfelvételnek, melyen az Apple globális biztonsági részlegének vezetői beszéltek mintegy 100 embernek arról, hogy hogyan lehet leállítani a különféle céggel kapcsolatos hírek kiszivárgását. 

A fő probléma a cégen belül természetesen az új termékekkel kapcsolatos információk idő előtti kijutásából van, legyen szó akár a sajtóról, akár versenytársakról. Az Apple belső biztonsági osztálya mindenesetre olyan helyekről igazolt magukhoz szakembereket, mint a NSA, az amerikai hadsereg, a Secret Service vagy az FBI. 

A nemzetközi nyomozásokért felelős részleget vezető David Rice például arról beszé a hangfelvételen, hogy milyen trükkös módon próbálhatnak meg alkalmazottak fejlesztés alatt álló alkatrészeket kicsempészni: például lehúzhatják a vécén, hogy később kihalásszák a csatornából, vagy átdobhatják a kerítésen is. Az alkalmazottakat persze a kilopott eszközökért és információkért felajánlott jelentős pénzmennyiség mozgatja. Rice elmondása szerint látott már olyat, hogy valakinek éves fizetésének többszörösét ajánlották egy ellopott alkatrészért cserébe. 

Elmondása szerint a nemzetközi beszállítóknál annyira sikerült megszigorítani az ellenőrzéseket, hogy tavaly fordult elő először, hogy több gondjuk volt a kaliforniai központjukban, mint az alvállalkozóknál. (Outline/Verge)