Megszületett a nyár afro-hungarikai slágere, a BÚZADARA

Olyat dobott a magyar popzene, amihez megközelítő produkciót sem láttunk soha:

A Dubem K x Tboy nevű, feltehetően hazánkban élő afrikai származású fiatalemberekből álló csapat egy méltánytalanul elhanyagolt alapanyagról, a búzadaráról írtak szórakoztató és fülbemászó slágert.

És akkor a videóklipről még egy szót sem ejtettünk.

A 444 szerkesztőségének amatőr afrikológusai úgy értékelték, hogy a dal a minden bevándorló elé tornyosuló problémáról, a hazai ízek reprodukálhatatlanságáról szól. A srácok talán a fufu nevű* nyugat-afrikai köret reprodukálásával próbálkoznak, de mivel a különböző magyar lisztek (rétesliszta! durumliszt!) nem elég jók, végül a búzadarában találják meg a vállalható kompromisszumot.

Az eredmény pedig - bár nem szeretném lelőni a klip minden poénját - a Hölgyek elcsábítására is tökéletesen alkalmas.

* Frissítés 16:04: További afrogasztro-szakértőkkel konzultálva elképzelhető, hogy nem a fufut, hanem a banku vagy még inkább a garri nevű ételt próbálják magyar boltban kapható alapanyagokból összerakni. 

* Frissítés 22.00: Beszélgetésünk a dalszerzővel itt olvasható

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.