Megszületett a nyár afro-hungarikai slágere, a BÚZADARA

popzene
2017 június 20., 11:44
comments 218

Olyat dobott a magyar popzene, amihez megközelítő produkciót sem láttunk soha:

link Forrás

A Dubem K x Tboy nevű, feltehetően hazánkban élő afrikai származású fiatalemberekből álló csapat egy méltánytalanul elhanyagolt alapanyagról, a búzadaráról írtak szórakoztató és fülbemászó slágert.

És akkor a videóklipről még egy szót sem ejtettünk.

A 444 szerkesztőségének amatőr afrikológusai úgy értékelték, hogy a dal a minden bevándorló elé tornyosuló problémáról, a hazai ízek reprodukálhatatlanságáról szól. A srácok talán a fufu nevű* nyugat-afrikai köret reprodukálásával próbálkoznak, de mivel a különböző magyar lisztek (rétesliszta! durumliszt!) nem elég jók, végül a búzadarában találják meg a vállalható kompromisszumot.

Az eredmény pedig - bár nem szeretném lelőni a klip minden poénját - a Hölgyek elcsábítására is tökéletesen alkalmas.

* Frissítés 16:04: További afrogasztro-szakértőkkel konzultálva elképzelhető, hogy nem a fufut, hanem a banku vagy még inkább a garri nevű ételt próbálják magyar boltban kapható alapanyagokból összerakni. 

* Frissítés 22.00: Beszélgetésünk a dalszerzővel itt olvasható

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.