Merkel megfelelő feltételekkel támogatná, hogy saját pénzügyminisztere legyen az eurozónának

külföld
2017 június 20., 11:28
comments 162

"Megfelelő körülmények esetén" Angela Merkel német kancellár is támogatná, hogy közös pénzügyminisztere és költségvetése legyen az eurozóna országainak. Emmanuel Macron nagy pártolója az ötletnek. Németország ezidáig inkább ellenezte az ötletet, attól tartva, hogy egy ilyen közös költségvetés valójában arról szólna, hogy a német költségvetési többletből finanszírozzák az övezet eladósodott országait. Ugyanakkor a közös költségvetési politika alapfeltétele lenne a közös valuta normális működésének.

Most Merkel annyiban puhított az álláspontján, hogy megfelelő feltételek, vagyis megfelelő német felügyelet mellett hajlandó lenne közös költségvetésre. "Amennyiben a közös költségvetés valóban erősítené a gazdaság szerkezetét és értelmes cselekedetekre sarkall, akkor elgondolkozhatunk rajta" - mondta a német üzleti vezetők berlini konferenciáján. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.