Négyszáz ember lakott egy kínai luxusapartmanház pincéjében

külföld
2017 június 20., 11:48
comments 29
A kép illusztráció, de egy, a történetben szereplőhöz hasonló, társasházi pincében kialakított munkásszállón készült Pekingben, még 2014-ben.
photo_camera A kép illusztráció, de egy, a történetben szereplőhöz hasonló, társasházi pincében kialakított munkásszállón készült Pekingben, még 2014-ben. Fotó: WANG ZHAO/AFP

Ablaktalan helyiségekben kialakított lakózugokban élt négyszáz vidékről betelepült munkás Peking egyik luxusapartmanházának pincéjében. Észrevétlenül, ahogy a pekingi szlengben sucunak, patkányok törzsének nevezett társaik is észrevétlenül élik mindennapjaikat. Lebukni is csak azért buktak le végül, mert a luxusapartmanok lakóinak egy idő után feltűnt, hogy egyre több, a környezettől elütő ismeretlen bolyong a házukban.

Egyelőre az nem tisztázott, hogy a pincehelyiségekben valóban illegálisan laktak-e a munkások, a pekingi hatóságok általában bátorítják az ilyen jellegű ingatlanok ilyen jellegű hasznosítását. Már amikor éppen nem üldözik, 2015-ben például 120 000 sucut tettek ki Pekingből biztonsági okokra hivatkozva.

Tény, ami tény, a BBC értesülései szerint az elszabadult ingatlanbérleti díjak miatt egyre népszerűbbek az ilyen pinceszállások. Pekingben tavaly már havi 666 dollárra, 185 ezer forintra emelkedett az átlagos bérleti díj, ezeket az ablaktalan zugokat viszont akár havi 20 dollárért, ~5500 forintért is ki lehet venni. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.