Az ügyészség szerint Lagzi Lajcsi 25 évig lopta az áramot

bűnügy
2017 június 21., 04:53

A Pest megyei főügyészség szerint Galambos Lajosnál és feleségél föld alatti kábeleket és kartonfal mögötti méretlen fő­elosztót is találtak, derül ki a zenész büntetőperének vádiratából. 

Dr. Gyugyi Csilla ügyész a Hír Tv-nek beszélt arról, hogy már 1993–94-ben kezdődhetett az áramlopás Lajcsiéknál.   

Galambos Lajost azzal vádolják, hogy összesen 50 millió forint értékben lopott áramot, gázt és vizet. Rajta kívül az ügyben még tíz embert vádolnak, köztük a feleségét is. Mellettük vádlott még négy tulajdonostársuk és több közműszolgáltató ellenőre is, mert kenőpénzeket fogadtak el.

Az ügyész a Borsnak elmondta, hogy az ellenőröket akkor fizették le, amikor 2014 októberében a ellenőrzést tartottak a tatai apartmanházban. Lajcsiék attól tartottak, hogy az ellenőrök észre fogják venni az illegális bekötéseket, amit egyébként elrejtettek, álcáztak, ezért több százezer forintot adtak neki. 

A zenész egyébként az első perctől kezdve azt állítja, hogy koncepciós per folyik ellene.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.