Csak tavaly 487 milliót osztottak szét egymást közt a Pallas-alapítvány vezetői

PÉNZ
2017 június 21., 17:41
comments 70

Alig több mint négyszeresét költötték támogatásokra a Pallas-alapítványok ahhoz képest, amennyi pénzt szétosztogattak a vezetőik között. A HVG cikke szerint 2016-ban 487 millió forintot fizetett ki vezető tisztségviselőinek a hat alapítvány. 

A beszámoló csak a kifizetett összeget tartalmazza, így az nem tudható, hogy Balog Ádám kisebbségi MKB-tulaj vagy Matolcsy György jegybankelnök és a többi kuratóriumi tag mennyit vett fel, csak az alapítványok által kiutalt teljes összeg. Az így is feltűnő, írja a cikk, hogy 

a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány összesen 98 milliót költött támogatásokra, 88 milliót pedig a vezetőségi tagok javadalmazására.

Ebben a kuratóriumban 10-en vannak, köztük Dr. Nagy Róza, Matolcsy ex-kabinetfőnöke, Vajda Zita, a jegybankelnök korábbi élettársa vagy Dr. Vörös József, Mészáros Lőrinc-közeli ügyvéd, a Puskás Akadémia elnökségi tagja.

A támogatásokkal jól járt Tombor András egyeteme, a Matthias Corvinus is: 56 millió forintot zsebelhettek be a Fiatal Tehetség Programjuk ernyője alatt. (HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.