Csak tavaly 487 milliót osztottak szét egymást közt a Pallas-alapítvány vezetői

PÉNZ
2017 június 21., 17:41
comments 73

Alig több mint négyszeresét költötték támogatásokra a Pallas-alapítványok ahhoz képest, amennyi pénzt szétosztogattak a vezetőik között. A HVG cikke szerint 2016-ban 487 millió forintot fizetett ki vezető tisztségviselőinek a hat alapítvány. 

A beszámoló csak a kifizetett összeget tartalmazza, így az nem tudható, hogy Balog Ádám kisebbségi MKB-tulaj vagy Matolcsy György jegybankelnök és a többi kuratóriumi tag mennyit vett fel, csak az alapítványok által kiutalt teljes összeg. Az így is feltűnő, írja a cikk, hogy 

a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány összesen 98 milliót költött támogatásokra, 88 milliót pedig a vezetőségi tagok javadalmazására.

Ebben a kuratóriumban 10-en vannak, köztük Dr. Nagy Róza, Matolcsy ex-kabinetfőnöke, Vajda Zita, a jegybankelnök korábbi élettársa vagy Dr. Vörös József, Mészáros Lőrinc-közeli ügyvéd, a Puskás Akadémia elnökségi tagja.

A támogatásokkal jól járt Tombor András egyeteme, a Matthias Corvinus is: 56 millió forintot zsebelhettek be a Fiatal Tehetség Programjuk ernyője alatt. (HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt