Csak tavaly 487 milliót osztottak szét egymást közt a Pallas-alapítvány vezetői

Alig több mint négyszeresét költötték támogatásokra a Pallas-alapítványok ahhoz képest, amennyi pénzt szétosztogattak a vezetőik között. A HVG cikke szerint 2016-ban 487 millió forintot fizetett ki vezető tisztségviselőinek a hat alapítvány. 

A beszámoló csak a kifizetett összeget tartalmazza, így az nem tudható, hogy Balog Ádám kisebbségi MKB-tulaj vagy Matolcsy György jegybankelnök és a többi kuratóriumi tag mennyit vett fel, csak az alapítványok által kiutalt teljes összeg. Az így is feltűnő, írja a cikk, hogy 

a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány összesen 98 milliót költött támogatásokra, 88 milliót pedig a vezetőségi tagok javadalmazására.

Ebben a kuratóriumban 10-en vannak, köztük Dr. Nagy Róza, Matolcsy ex-kabinetfőnöke, Vajda Zita, a jegybankelnök korábbi élettársa vagy Dr. Vörös József, Mészáros Lőrinc-közeli ügyvéd, a Puskás Akadémia elnökségi tagja.

A támogatásokkal jól járt Tombor András egyeteme, a Matthias Corvinus is: 56 millió forintot zsebelhettek be a Fiatal Tehetség Programjuk ernyője alatt. (HVG)