Hosszú Katinka Budapest díszpolgára lett

Budapest
2017 június 21., 10:43
comments 136

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ünnepi ülésén  Tarlós István átadta Budapest díszpolgári címeit. Nyolc olyan embernek adták, akik „akik a főváros életében jelentős, meghatározó szerepet töltenek be, kiemelkedő teljesítményükkel Magyarországnak, Budapestnek dicsőséget szereztek”.

Díszpolgári címet kapott:

  • Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó, 
  • Bács Ferenc Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, 
  • Bereményi Géza Kossuth-, József Attila- és Balázs Béla díjas író, dalszöveg- és forgatókönyvíró, filmrendező, 
  • Fenyvesi Máté volt válogatott labdarúgó és országgyűlési képviselő, 
  • Klinghammer István, földrajztudós, térképész, az ELTE korábbi rektora, aki tavaly országos mozgalmat indított azzal, hogy leszólta a kockás inges tanárokat
  • és Szinetár Miklós Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színházi, opera-, tévé- és filmrendező.

Az díszpolgári címet posztumusz megkapta még László János, a Magyar Kerékpárosklub egykori elnöke és Olofsson Károly Placid bencés szerzetes is. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.