Kohl özvegye azt akarta, hogy Orbán beszéljen a férje temetésén, ne Merkel

Maike Kohl-Richter, a pénteken elhunyt Helmut Kohl volt német kancellár özvegye azt szerette volna, ha Angela Merkel német kancellár nem szólal fel férje július 1-jére tervezett temetésén. Helyette az özvegy Orbán Viktor és más külföldi vezetők beszédét hallgatta volna szívesen a Politico szerint.

Az özvegyet azonban tanácsadói lebeszélték erről a tervről.

Kohl özvegyéről évek óta cikkeznek a nyugati lapok, a Kohlnál évtizedekkel fiatalabb nő ugyanis teljesen magához láncolta az öreg politikust, még a fiaitól is elidegenítette, és nem engedte a gyerekeknek, hogy látogassák az apjukat. Több lap szerint Kohl utóbbi években tett botrányois kijelentései mögött is jórészt a felesége hatása érződik.

A mostani program szerint a temetésen nemcsak Merkel, de Emmanuel Macron francia elnök, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, Donald Tusk, az Európai tanács elnöke és Bill Clinton korábbi amerikai elnök is beszédet tart majd. (Politico)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.