Mexikóban legalizálták az orvosi marihuánát

Egészségügy
2017 június 21., 17:25
comments 53

Enrique Pena Nieto hivatalosan is aláírta azt a törvényt, amely lehetővé teszi a marihuána orvosi használatát Mexikóban. A jogszabályt még áprilisban fogadták el, méghozzá a mexikói alsóház elsöprő többsége, 371 képviselő szavazatával, 19 ellenszavazat mellett. 

A szenátus már decemberben áldását adta a törvényre, 98 igennel szemben ott csak 7 nem szavazatot regisztráltak. 

A nem orvosi célú kábítószerfogyasztás továbbra is illegálisnak minősül Mexikóban, de Nieto elnök kijelentette, hogy újfajta megközelítésre van szükség a drogok elleni küzdelemben, és a kérdés közegészségügyi problémáira kell fókuszálni a kriminalizáció helyett. 

Mexikóban a drogháború - amiről a 444 is írt részletesen - 2006 óta 80 ezer ember életét követelte. Az orvosi marihuána engedélyezésével Mexikó csatlakozik azokhoz az európai országokhoz (például Ausztriához, Németországhoz, Olaszországhoz) és Kanadához, ahol szintén használnak marihuánát orvosi célokra, fájdalomcsillapításra és szorongásoldáshoz. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.