Sickratman-idézetért tiltotta le a Facebook a jogvédőt

Média
2017 június 21., 15:15

Letiltotta a Facebook a Drogriporter jogvédő-újságíróját, mert azt írta, hogy BUZI-E VAGY. Sárosi Péter a divany.hu egy cikkét osztotta meg egyetértőleg, ami arról szól, mennyire álférfias, partiarchális a "Na, fiam, légy férfi, igyál még egy kicsit" pálinkakultúra Magyarországon.

“Nem iszol pálinkát buzi-e vagy?” 

- parafrazeálta Sárosi elhíresült Sickratman-slágerét a Drogriporteren és másnap már repült is a ban. Sárosi nyílvánvalóan ironizált, és épp ellentétes állítást tett arról, amiért a Facebook tiltani szokott, de ez a Facebookot nem zavarta, törölték is a posztot. Nem világos, hogy valamilyen automatikus szűrő, feljelentés vagy moderátor közbenjárásával járt el a Facebook. 

link Forrás

"Azt már megszoktam, hogy a magyar olvasóközönség jelentős részének annyi érzéke van az iróniához, mint káposztalepkének az atomfizikához, de hogy ez most már hivatalos moderátori policy a Facebooknál? Ez ismét elég komoly aggályokat vet fel azzal kapcsolatban, hogy kik és hogyan tekergetik a véleménynyilvánítást korlátozó szelepeket a világ legnépszerűbb közösségi média oldalán" - puffogott az egynapos tiltás feloldása után Sárosi, aki egyébként sokáig a TASZ berkeiben védte a jogot, de négy éve távozott a civil szervezet kötelékéből.   

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.