Szellemidézésért kapott büntetést egy új-zélandi kislány

külföld
2017 június 21., 12:06
comments 145

Bocsánatkérő levelet kellett írnia ebédszünetben annak a 8 éves új-zélandi kislánynak, aki megpróbált megidézni egy Bloody Mary nevű szellemet az iskolája mosdójában. A kislány azzal hívta volna a kísértetet, hogy a tükör előtt ötször kimondta, hogy Bloody Mary.

Az egyik tanár úgy döntött, az lesz a legmegfelelőbb büntetés, hogy a kislánnyal ebédidő alatt kitöltet egy lapot arról, hogy a lány megsértette a tetteinkért való felelősségvállalás értékét, és hogy nem tesz ilyesmit soha többé.

Az esetről a lány anyukája posztolt a Facebookon, aki szerint az egész ügy valószínűleg abból pattant ki, hogy a tanár nem tudta, mit csinál a gyerek a tükör előtt, és azt hitte, káromkodik. Pedig a lány csak az osztálytársait másolta, és az anyuka szerint egész évben ez a szellemidézés volt az új divat a suliban. (NZHerald)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.