Washington szigorított a szankciókon, válaszul Moszkva lemondta a két ország külügyi találkozóját

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az orosz külügyminisztérium honlapján jelentette be, hogy lemondja Szergej Rjabkov és amerikai kollégája, Thomas Shannon külügyminiszterek június 23-ra kiírt szentpétervári találkozóját. Az ok az, hogy Washington kedden 38 további cégre és emberre terjeszteni ki azokat a szankciókat, amelyeket még az ukrajnai invázió idején foganatosítottak és azóta folyamatosan szélesítenek. 

Rjabkov közleménye szerint, amit az MTI szemlézett, az Egyesült Államok cselekedeteivel aláássa azokat a nyilatkozatait, amik a párbeszédet sürgetik. A State Department sajnálkozó válaszközleményt adott ki, de nyitottnak mutatkoztak a további egyeztetésre. Azt írták, csupán a büntetőintézkedések megerősítéséről van szó, azokat minden fél évben egyszer felülvizsgálják. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.