Washington szigorított a szankciókon, válaszul Moszkva lemondta a két ország külügyi találkozóját

külföld
2017 június 21., 16:30
comments 51

Az orosz külügyminisztérium honlapján jelentette be, hogy lemondja Szergej Rjabkov és amerikai kollégája, Thomas Shannon külügyminiszterek június 23-ra kiírt szentpétervári találkozóját. Az ok az, hogy Washington kedden 38 további cégre és emberre terjeszteni ki azokat a szankciókat, amelyeket még az ukrajnai invázió idején foganatosítottak és azóta folyamatosan szélesítenek. 

Rjabkov közleménye szerint, amit az MTI szemlézett, az Egyesült Államok cselekedeteivel aláássa azokat a nyilatkozatait, amik a párbeszédet sürgetik. A State Department sajnálkozó válaszközleményt adott ki, de nyitottnak mutatkoztak a további egyeztetésre. Azt írták, csupán a büntetőintézkedések megerősítéséről van szó, azokat minden fél évben egyszer felülvizsgálják. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.