A Századvég Alapítvány 2,4 milliárd forintra növelve megduplázta a bevételét

gazdaság
2017 június 22., 10:31
comments 84

Tavaly 2,4 milliárd forint bevételhez jutott, és 200 millió forintos nyereséggel zárta az évet a Fidesz-közeli Századvég Politikai Iskola Alapítvány – írja a hvg.hu, ami szerint a tavaly 64 fős alkalmazotti átlaglétszámú, személyi kiadásokra 466 millió forintot költő szervezet mérlege nem sokat árul el megrendelőiről.

A Századvég Alapítvány, aminek a kuratóriumi elnöke (a korábbi ügyvezető) Barthel-Rúzsa Zsolt, az állami szervezetek egyik legfontosabb és legjobban fizetett háttérintézménye: a kormánnyal 2018 végéig van tanácsadói szerződésük, de az alapítvány szakértői a miniszterelnöknek is adnak tanácsot.

photo_camera Fotó: Kasnyik Márton

Vagyis a 2015-ös 3,8 milliárd forintról 2016-ban 5,5 milliárdra nőtt a Századvég-Nézőpont-Kód bevétele. Ez az összeg 2013-ban még csak 1,9 milliárd volt. Arról, hogy kik és mennyit kapnak arra, hogy tolják a kormánypropagandát, itt írtunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.