A Századvég Alapítvány 2,4 milliárd forintra növelve megduplázta a bevételét

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Tavaly 2,4 milliárd forint bevételhez jutott, és 200 millió forintos nyereséggel zárta az évet a Fidesz-közeli Századvég Politikai Iskola Alapítvány – írja a hvg.hu, ami szerint a tavaly 64 fős alkalmazotti átlaglétszámú, személyi kiadásokra 466 millió forintot költő szervezet mérlege nem sokat árul el megrendelőiről.

A Századvég Alapítvány, aminek a kuratóriumi elnöke (a korábbi ügyvezető) Barthel-Rúzsa Zsolt, az állami szervezetek egyik legfontosabb és legjobban fizetett háttérintézménye: a kormánnyal 2018 végéig van tanácsadói szerződésük, de az alapítvány szakértői a miniszterelnöknek is adnak tanácsot.

Fotó: Kasnyik Márton

Vagyis a 2015-ös 3,8 milliárd forintról 2016-ban 5,5 milliárdra nőtt a Századvég-Nézőpont-Kód bevétele. Ez az összeg 2013-ban még csak 1,9 milliárd volt. Arról, hogy kik és mennyit kapnak arra, hogy tolják a kormánypropagandát, itt írtunk.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.