A Századvég Alapítvány 2,4 milliárd forintra növelve megduplázta a bevételét

gazdaság
2017 június 22., 10:31
comments 89

Tavaly 2,4 milliárd forint bevételhez jutott, és 200 millió forintos nyereséggel zárta az évet a Fidesz-közeli Századvég Politikai Iskola Alapítvány – írja a hvg.hu, ami szerint a tavaly 64 fős alkalmazotti átlaglétszámú, személyi kiadásokra 466 millió forintot költő szervezet mérlege nem sokat árul el megrendelőiről.

A Századvég Alapítvány, aminek a kuratóriumi elnöke (a korábbi ügyvezető) Barthel-Rúzsa Zsolt, az állami szervezetek egyik legfontosabb és legjobban fizetett háttérintézménye: a kormánnyal 2018 végéig van tanácsadói szerződésük, de az alapítvány szakértői a miniszterelnöknek is adnak tanácsot.

photo_camera Fotó: Kasnyik Márton

Vagyis a 2015-ös 3,8 milliárd forintról 2016-ban 5,5 milliárdra nőtt a Századvég-Nézőpont-Kód bevétele. Ez az összeg 2013-ban még csak 1,9 milliárd volt. Arról, hogy kik és mennyit kapnak arra, hogy tolják a kormánypropagandát, itt írtunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt