Az orosz külügyminiszter nem örül a legújabb Oroszország elleni szankcióknak

külföld
2017 június 22., 17:59
comments 25

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter telefont ragadott, és felhívta amerikai kollégáját, Rex Tillersont, hogy elmondja neki: az Egyesült Államok által Oroszország ellen bevezetett új szankciók "komolyan veszélyeztetik az amúgy is nehéz időszakukat élő orosz-amerikai kapcsolatok egész komplexumát" – közölte a Kreml.

Lavrov szerint "illuzórikus", hogy a szankciókkal nyomást lehetne gyakorolni az orosz kormányra. Azt is elmondta Tillersonnak, hogy  szerinte, hogy az Egyesült Államok megsérti Szíria szuverenitását és megnehezíti számára a terrorellenes küzdelmet. (Az amerikai erők a közelmúltban lelőtték az Asszad-féle szíriai kormányerők egy vadászgépét, amit az oroszok erősen helytelenítenek.)

Eközben az Európai Unió (EU) vezetői újabb fél évvel meghosszabbították az Oroszország ellen hozott gazdasági szankciókat. Az európai vezetők szerint Moszkva nem teljesíti az ukrajnai fegyveres konfliktus rendezésére vonatkozó megállapodásban szereplő feltételeket. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.