Egy NATO-vadászgép közelítette meg az orosz védelmi miniszter repülőgépét, de egy orosz gép elkergette

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter Kalinyingrádba tartó repülőgépét a Baltikum fölötti nemzetközi légtérben közelítette meg szerdán egy NATO-vadászgép, amit egy orosz Szu–27-nek kellett elhessegetnie – közölte az orosz sajtó, aminek több munkatársa is a miniszter gépén utazott.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszterFotó: Kirill Kallinikov/Sputnik

A NATO ezzel szemben azt mondja, három orosz repülőt (ebből két vadászgépet) követett, mivel nem azonosították magukat. Bár erről van videofelvétel, a NATO szerint nem kergették el az F-16-ost.

Az elmúlt néhány évben több tucat ehhez hasonló eset volt már. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.