"Hálás vagyok azért, hogy barátként tekintett rám és, hogy mindig számíthattam segítő tanácsaira"

politika
2017 június 22., 04:38
comments 51

Levélben fejezte ki részvétét Helmut Kohl korábbi német kancellár özvegyének Orbán Viktor. 

"Az egyesült Európa nagy építőmesterét veszítettük el Helmut Kohlban, éppen egy olyan időben, amikor az alapító atyák bátorságára, bölcsességére és messze tekintő képességére igen nagy szükségünk lenne,"

írta a miniszterelnök. Szerinte a kancellár a közép-európai nemzetek nagy barátja volt, "ezért éreztek és tanúsítottak iránta bizalmat Magyarország mindenkori vezetői." Orbán szerint példa és iránytű marad Helmut Kohl országépítő munkája.

Hálás azért, hogy Helmut Kohl barátként tekintett rá és mindig számíthatott segítő tanácsaira, 

tette hozzá a miniszterelnök. Kohl múlt pénteken húnyt el hosszú betegség után. 87 éves volt.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.