Jégesővel kísért hőség lesz a hétvégén

időjárás
2017 június 22., 21:17
comments 108

A hőség mellett viharos széllel, többfelé jégesővel kísért heves zivatarokra is készülni kell a hétvégén, jövendöli az Országos Meteorológiai Szolgálat.

photo_camera Napozó férfi a Margit-szigetek 2017 június 22-én. Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

Pénteken hiába várható többfelé zápor-zivatar, attól még baromi meleg lesz. Heves zivatar a déli órákban főként északkeleten, délután inkább a Dunántúlon és a középső országrész déli tájain lehet. Akár viharos szél és jégeső is lehet ezeken a helyeken. Pénteken a "leghidegebb" órákban 15-22 Celsius-fok lehet. Napközben 31-36 fokig melegszik a levegő.

Szombaton napsütéses idő várható, eső nélkül. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb hőmérséklet 30-35 fok között alakul.

Vasárnap ismét többfelé valószínű zápor, zivatar. Több helyen megerősödik, zivatarban viharossá fokozódik a szél is. A minimumhőmérséklet 16-22, a maximumhőmérséklet a Dunántúl északi felén 27-30, másutt 31-36 fok között valószínű. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.