Két hónappal a CEU-törvény elfogadása után megkezdi a tárgyalást a magyar kormány New York állammal

POLITIKA
2017 június 22., 10:28
comments 74
  • Április tizedikén írta alá Áder János a lex CEU-t. 
  • Június huszonharmadikán, pénteken megkezdi a tárgyalásokat a magyar kormány és New York állam kormányzója.

Csütörtökön jelentette be Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora egy egyetemi autonómiáról szóló konferencián, hogy 

pénteken megkezdődik az egyeztetés a Közép-európai Egyetem jövőbeli működéséről.

Ignatieff beszámolója szerint az érdemi tárgyalások azután kezdődhetnek meg, hogy  Betsy DeVos amerikai szövetségi oktatási miniszter lelevelezte a magyar kormány azt, amit már eddig is tudott: tagállami hatáskörbe tartozik az oktatásügy az Egyesült Államokban. 

Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora beszél az egyetem sajtótájékoztatóján a CEU épületében Budapesten 2017. május 30-án.
photo_camera Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A Magyar Nemzet hozzáteszi, ha sikerül zárulnak a tárgyalások, akkor sincs minden kérdés tisztázva: "a magyar kormány még mindig nem határozta meg, hogy milyen oktatási tevékenységet kell végezzen a CEU New York államban, hogy megkaphassa a működési engedélyt."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.