Tényleg a kutyagyilkos magyar vadász szemébe nézhet a lelőtt francia kutya gazdája

ÁLLAT
2017 június 22., 10:26
comments 137

Ahogyan korábban megjósoltuk, vádat emelt az ügyészség, így a Kunszentmiklósi Járásbíróság elé állhat az a 42 éves hivatásos vadász, aki tavaly augusztusban nemzetközi felháborodást keltve az Euroveló európai biciklis főút mellett agyonlőtte egy itt turistáskodó franciapásztornő munkakutyáját. 

photo_camera Florence Dedove

Florence Dedove a 444-nek azt nyilatkozta, hogy végig követni fogja az eljárást, és ha sikerült végül bíróság elé állítani a tettest, eljön a tárgyalásra, hogy a szemébe nézzen.

A 444 által végig követett ügyben az volt az igazán durva, hogy miután a férfi gazdájától pár méterre, teljesen szükségtelen megölte a kutyát, a testét a pickupja platójára dobva szabályosan elmenekült a futva érkező turista elől, majd az állatot törvénysértő módon a Dunába dobta, hogy eltüntesse a bűncselekménye bizonyítékait. Ez is mutatta, hogy végig tisztában volt azzal, hogy törvényt sért. Az volt a pechje, hogy az ügyben írott cikkek miatt rendesen utánanéztek a kutyahullának, amit pár nap múlva halászok találtak meg, és amit a csip alapján könnyen azonosítottak.

Igen tanulságos volt, hogy az ügyben először azonnal összezárt a település a vadász mellett, annak ellenére, hogy a 444 feltárta, valószínűleg már többek kedvencét megölte korábban a településen, szintén feleslegesen. A helyi rendőr sem volt segítőkész a francia nővel, a helyi vadásztársaság elnöke pedig nyilvánvalóan félrevezető nyilatkozatokat tette, hogy a vadászt fedezze. 

1.) Kovács Zoltán, a Petőfi vadásztársaság elnöke azt nyilatkozta, hogy hivatásos vadászuk a kutyát "elszálította, majd a megfelelő helyen az előírásoknak megfelelően" elhantolta. Az igazság ezzel szemben az, hogy a kutyát a Dunába dobta. A testet később megtalálták, a kutyát sikerült azonosítani.

2.) Kovács azt is nyilatkozta, hogy

A hivatásos vadász rendőrt is hívott a helyszínre, és tolmács segítségével beszéltek a turistákkal.

A tanúk egybehangzó beszámolói alapján megírtuk, hogy ez szemenszedett hazugság: a rendőrt a károsult hívta ki, miközben a vadász éppen a bűncselekménye bizonyítékát próbálta törvénysértő módon eltűntetni. A rendőr és a franciák pedig nem a helyszínen, hanem a faluban találkoztak.

3. Kovács azt is nyilatkozta, hogy a lövések a nemzetközi kerékpárút melletti Duna-gáttól több száz méterre dördültek el.

A nyomozás ehhez képest megállapította, hogy pontosan az történt, amit a kutya gazdái mondtak: a vadász magáról a gátról lövöldözött közvetlen a kerékpárút és egy ingatlan mellett.

4.) A rendőrség annak idején közleményt adott ki az ügyről, amiben ezt írták:

Az esettel kapcsolatban bejelentés érkezett a rendőrségre. A helyszínre kiérkező körzeti megbízott a vadászati törvény idevonatkozó részeire utalva bűncselekményt vagy szabálysértést nem tapasztalt.

A sztorit, miután a Facebookon tömeges felháborodást keltett, a 444 írta meg annak idején, több folytatásban. (Ez volt az első cikkünk, ebből derül ki talán a legtöbb, ez szól a kutya testének megtalálásáról, de ezt is érdemes elolvasni.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.