Túl hosszú az eljárás, ezért engedték ki a visszaeső csalót

bűnügy
2017 június 22., 14:31
comments 38

Sz.-F. Zsolt, a regényes múltú csaló, aki a Fortress-ügyben nagyjából kétezer ember összesen 9-10 milliárd forintját tüntette el, valóban szabadlábra került, pontosabban lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el nála, ami nyolc budapesti kerületre vonatkozik – erősítette meg tegnapi értesülésünket a Fővárosi Törvényszék. A döntés egyelőre nem jogerős, mert az ügyész megfellebbezte.

A bíróság közleményéből kiderül: Sz.-F. Zsolt ügyvédje arra hivatkozott, hogy 

„a bizonyítási eljárásban még sok tanú meghallgatása szükséges, mely több éves bírósági eljárást valószínűsít, ezért az eljárás ezen szakaszában a házi őrizet túl szigorú kényszerintézkedés”,

ezen kívül a vádlott „személyi, családi és anyagi körülményeire” is hivatkozott, továbbá arra, hogy eddig betartotta a vádlott a házi őrizet szabályait.

A bíróság végzése szerint továbbra is fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye, ezért továbbra is szerelnek rá nyomkövető eszközt.

Sz.-F. Zsolt esetében érdekes, hogy a bíróság elfogadta a védő érvelését. A férfi ugyanis a kilencvenes-kétezres években már bukott le olyan fajta pénzügyi csalással – illegális betétgyűjtéssel –, mint amit később, 2012-2014 között a Fortress-ügyben milliárdos tételekben játszott. 2003 és 2006 között visszaeső csalóként töltött le börtönbüntetést.

A vádirat szerint a Fortress-ügyben elsíbolt pénz jelentős részét külföldre menekítette Sz.-F. Zsolt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.