A VI. kerület is betilthatja a beerbike-okat

Budapest
2017 június 23., 06:40
comments 113

A 24.hu ír arról, hogy a bulinegyedet érintő, VII. kerületi tiltás után június végén a VI. kerület is rendeletet hozhat arról, hogy betiltják a sörfogyasztást az óbégatással összekapcsoló budapesti turistaprogramot, a beerbike-okat. 

Ez a lépés azért érinthetné érzékenyen a szolgáltatókat, mert a legtöbb beerbike jelenleg a Hősök teréről indul, és az Andrássy úton lefelé haladva érik el az Oktogont, illetve a belvárost. 

A lapnak a VI. kerületi önkormányzat elmondta, hogy évek óta sok panasz érkezik a beerbike-okra. Zavarja a lakók pihenését, akadályozza a forgalmat és veszélyes, írták. 

Az önkormányzat ezért felterjesztette, hogy törvény szülessen a beerbike-ok működéséről, amíg pedig ez nem születik meg, 

„az itt élők, valamint a városrész értékei miatt ide látogatók érdekeinek védelmét szem előtt tartva a köznyugalmat zavaró, gyakran közfelháborodást kiváltó sörbiciklizés korlátozásáról, tiltásáról Terézváros önkormányzatának képviselő-testülete június 29-ikei ülésén hoz döntést.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.