Harrach Péter: Akár hiszik az emberek, akár nem, nem mi fizetjük Gyurcsány Ferencet

A Magyar Időknek adott hosszú interjút Harrach Péter, amelyből végre kiderült, hogy a DK elnökét nem a KDNP finanszírozza. 

"Egyébként örülök, hogy utalt a baloldal sajátos helyzetére, mert el szeretném mondani: akár hiszik az emberek, akár nem, nem mi fizetjük Gyurcsány Ferencet. Ami a baloldal válságát illeti, az abból fakad, hogy a ténylegesen baloldali törekvéseket, a baloldali szociáldemokrata eszmeiséget felcserélte egy ultraliberális szemlélettel,"

mondta a KDNP frakcióvezetője. Sorosról elmondta, hogy 

"nem kötődik szorosan egyetlen nemzethez sem, hanem egy ideológiát követ. Ennek az ideológiának pedig az a lényege, hogy a hagyományos értékeket fel kell számolni. Ő tehát rombol. Rombolja a családi, egyházi, nemzeti közösségeket. Mi építeni igyekszünk. Ez a különbség, és aki ezt nem látja, annak nincs fogalma azokról az értékekről, amelyek nekünk fontosak."

Arra a kérdésre, hogy a KDNP mennyire tud érvényesülni a kormányzati munkában a Fidesz mellett, a frakcióvezető úgy reagált, hogy a két párt szövetsége

"bevált, és ebben nem jelentéktelen a szerepünk. Ahogy a miniszterelnök úr szokta mondani, a KDNP a horgony szerepét tölti be annál a hajónál, amelyet egyébként a hullámok különböző irányba dobnának."

Fotó: ATTILA KISBENEDEK

Arra felvetésre, hogy a fiatalok körében nem népszerűek a kormánypártok, Harrach Péter azzal válaszolt, hogy

"mondjon olyan kort, amelyikben a fiatalok körében nem volt erős a fennálló rend elleni lázadás! Mégis sok fia­tal van, akiben a kormánypártok által képviselt értékrend iránti szimpátia erősebb ennél a késztetésnél."

Zárásként pedig bejelentette a frakcióvezető, hogy 

"húsz év egyéni képviselőség után átadom a körzetemet egy fiatal, a kormányzati politikában is érdemeket szerzett kereszténydemokrata politikusnak, Rétvári Bencének."

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.