Zárlatos hűtő miatt égett le a londoni Grenfell Tower

külföld
2017 június 23., 10:24
comments 57

Sajtótájékoztató tartott pénteken a Scotland Yard a múlt szerdán kiégett Grenfell Tower ügyében folyó vizsgálatokról. A 79 halálos áldozatot követelő tragédiát egy zárlatos hűtőszekrény okozta, közölte Fiona McCormack, a londoni rendőrség főfelügyelője. A lángok megfékezhetőek lettek volna, de az épület külső burkolata olyan szigetelőanyagot tartalmazott, ami pillanatok alatt lángra kapott. A baleset után végzett tűzbiztonsági vizsgálaton meg is bukott a vizsgált darab. McCormack szerint 

a tűz olyan pusztítást végzett, hogy az épület teljes átvizsgálása és az áldozatok felkutatása az év végéig is eltarthat, és nem bizonyos, hogy minden egyes áldozatot sikerül majd fellelni és azonosítani.

(MTI/BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.