Csődbe megy a Takata, nem tudni, mi lesz a miskolci gyárral

gazdaság
2017 június 25., 18:53
comments 219

A napokban csődvédelmet kérhet a japán légzsákgyártó Takata Japánban és az Egyesült Államokban is – írja a Wall Street Journal. A cég egy ideje már bajban van, mivel kiderült, hogy esetenként selejtes légzsákokat gyártottak, amelyek legalább 16 esetben halált okoztak. Az amerikai hatóságokkal kötött egyezség szerint egymilliárd dollár kártérítést kellene fizetniük, erre viszont nincs elég forrásuk, ezért vélhetően valamelyik riválisuk fogja megvenni a céget a csődvédelem ideje alatt.

A Takata 2014-ben indította gyárát Miskolcon, az alapkő letételének a miniszterelnök is ott volt. Nem véletlenül, hiszen a magyar kormány 68 millió euróval, jó húszmilliárd forinttal támogatta a beruházást. A gyárban jelenleg 1400-an dolgoznak.

photo_camera Orbán Viktor a Takata-gyár alapkővének letételekor, 2014 március 14-én.

A Magyar Nemzet megkereste Kriza Ákos miskolci polgármestert, aki annyit mondott, tudomása szerint a cég helyzete jelenleg stabil, de a híreket látva egyeztetést kezdeményeztek a cég embereivel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.