Itt a legújabb hülye kínai játék: a fogpiszkáló-számszeríj

Játék
2017 június 25., 15:00
comments 86

A legújabb őrület Kínában a megmagyarázhatatlanul népszerűvé vált fidget spinner után: az egy kézben tartható, fogpiszkálók, hajtűk, sőt, szögek kilövésére alkalmas miniszámszeríj, jelenti Sanghajból az AFP hírügynökség.

photo_camera Fotó: STR/AFP

Az aranyos kis számszeríjacskák háromszáz forintnak megfelelő jüanba kerülnek, és alapvetően fogpiszkálók kilövésére találták ki. Az elsőre ártalmatlannak tűnő eszköz húsz méter távolságba tudja eljuttatni a fogpiszkálókat. Csakhogy, ha valaki szöget tesz bele, akkor akár erős üveget is meg lehet törni vele, hogy a horrorisztikus emberi sérülések veszélyéről ne is beszéljünk.

A játék őrült sebességgel terjedt el a kínai általános iskolák alsó tagozataiban, csodával határos módon egyelőre nincsenek hírek sérülésekről.

photo_camera Fotó: STR/AFP

A csengdui rendőrség máris betiltotta a játék árusítását az aggódó szülők miatt. Egy kínai lap szerint máris az egész országra kiterjedő tiltásban gondolkodnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.