Itt a legújabb hülye kínai játék: a fogpiszkáló-számszeríj

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A legújabb őrület Kínában a megmagyarázhatatlanul népszerűvé vált fidget spinner után: az egy kézben tartható, fogpiszkálók, hajtűk, sőt, szögek kilövésére alkalmas miniszámszeríj, jelenti Sanghajból az AFP hírügynökség.

Fotó: STR/AFP

Az aranyos kis számszeríjacskák háromszáz forintnak megfelelő jüanba kerülnek, és alapvetően fogpiszkálók kilövésére találták ki. Az elsőre ártalmatlannak tűnő eszköz húsz méter távolságba tudja eljuttatni a fogpiszkálókat. Csakhogy, ha valaki szöget tesz bele, akkor akár erős üveget is meg lehet törni vele, hogy a horrorisztikus emberi sérülések veszélyéről ne is beszéljünk.

A játék őrült sebességgel terjedt el a kínai általános iskolák alsó tagozataiban, csodával határos módon egyelőre nincsenek hírek sérülésekről.

Fotó: STR/AFP

A csengdui rendőrség máris betiltotta a játék árusítását az aggódó szülők miatt. Egy kínai lap szerint máris az egész országra kiterjedő tiltásban gondolkodnak.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.