Itt a legújabb hülye kínai játék: a fogpiszkáló-számszeríj

A legújabb őrület Kínában a megmagyarázhatatlanul népszerűvé vált fidget spinner után: az egy kézben tartható, fogpiszkálók, hajtűk, sőt, szögek kilövésére alkalmas miniszámszeríj, jelenti Sanghajból az AFP hírügynökség.

Fotó: STR/AFP

Az aranyos kis számszeríjacskák háromszáz forintnak megfelelő jüanba kerülnek, és alapvetően fogpiszkálók kilövésére találták ki. Az elsőre ártalmatlannak tűnő eszköz húsz méter távolságba tudja eljuttatni a fogpiszkálókat. Csakhogy, ha valaki szöget tesz bele, akkor akár erős üveget is meg lehet törni vele, hogy a horrorisztikus emberi sérülések veszélyéről ne is beszéljünk.

A játék őrült sebességgel terjedt el a kínai általános iskolák alsó tagozataiban, csodával határos módon egyelőre nincsenek hírek sérülésekről.

Fotó: STR/AFP

A csengdui rendőrség máris betiltotta a játék árusítását az aggódó szülők miatt. Egy kínai lap szerint máris az egész országra kiterjedő tiltásban gondolkodnak.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.