Lekapcsolták a melegségéről valló kiskamasz mikrofonját a mormonok

külföld
2017 június 25., 09:01
comments 601

Való igaz, hogy a mormon egyház az elmúlt években igyekszik elfogadóbb képet mutatni magáról, ha a melegek az Egyesült Államokban széles körben elfogadott és támogatott jogairól van szó. De tény az is, hogy azért még vannak zökkenők a folyamatban. Május 7-én például Eagle Mountain-i templomukban két perc után elvették a szót egy 13 éves lánytól, amikor arról kezdett beszélni, hogy melegként is teljes életre, családra, gyerekekre és boldogságra vágyik. "Leülnél?" - fordult hozzá egy templomi elöljáró.

link Forrás

A mormon egyházban havonta egyszer direkt biztatják a híveket, hogy osszák meg érzéseiket és gondolataikat. A 13 éves Savannah az alkalmat arra használta fel, hogy melegségéről valljon. Arról beszélt, hogy szülei nem hibáztak, és Isten is szereti még, függetlenül attól, hogy meleg. "Nem választottam, hogy ilyen legyen, és nem is hóbort. Másokat nem tudok meleggé tenni. Hiszem, hogy Isten azt akarja, kedvesen bánjunk egymással, még ha mások is vagyunk. Különösen, ha mások vagyunk" - mondta. Amikor viszont már arról beszélt, hogy melegsége miatt még nem bűnös, mikrofonját lenémították.

Judd Law, a gyülekezet püspöke - aki amúgy a május 7 -i istentiszteleten nem volt személyesen jelen - a történtekre reagálva "bátor kislánynak" nevezte Savannah-t, és mindenkit biztosított róla, hogy a gyülekezete szeretetéről biztosította a családját. Azt viszont már problémásnak nevezte, hogy az esetről engedély nélkül felvétel is készült, mert szerinte azzal csak lejáratni akarják az egyházat. (Via USA Today)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.