Martin Schulz Orbánnal támadta Merkelt, Szijjártó visszakakaskodott

politika
2017 június 25., 13:08
comments 151

Kongresszust tartott a német szociáldemokrata párt Dortmundban, ahol beszédet mondott a kancellárjelölt Martin Schulz is. Ebből nekünk a leginkább az érdekes, hogy megint Orbánt Viktort kísérelte meg a mostani német kancellár, Angela Merkel nyaka köré tekerni. (Nem először.)

Többek között arról beszélt Schulz, hogy soha nem kapott támogatást Angela Merkeltől, amikor szóvá tette az Európai Parlament elnökeként, milyen autokrata vezetők veszélyeztetik az európai demokratikus értékeket. Itt névvel is említette Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, és hozzátette, hogy a CDU testvérpártja, a bajor CSU díszvendégként fogadta Orbánt.

Német politikai beszédek rajongóinak: itt a teljes, közel másfél órás beszéd!

link Forrás

(Egészen áprilisig úgy tűnt, hogy a Martin Schulz-cal lendületet kapott szociáldemokraták akár le is győzhetik a hosszú ideje kormányzó CDU-t ősszel, két-három hónapja viszont fordult a kocka, megint elléptek Merkelék.)

Nem kellett sokáig várni a magyar kormány válaszára, Szijjártó Péter adott ki nyilatkozatot. Eszerint "Martin Schulznak, a német szociáldemokraták (SPD) vezetőjének mindig mindenről a magyar miniszterelnök jut eszébe, pedig inkább a saját pártjával kellene foglalkoznia, miután az SPD három tartományi választáson is vereséget szenvedett."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.