Martin Schulz Orbánnal támadta Merkelt, Szijjártó visszakakaskodott

Kongresszust tartott a német szociáldemokrata párt Dortmundban, ahol beszédet mondott a kancellárjelölt Martin Schulz is. Ebből nekünk a leginkább az érdekes, hogy megint Orbánt Viktort kísérelte meg a mostani német kancellár, Angela Merkel nyaka köré tekerni. (Nem először.)

Többek között arról beszélt Schulz, hogy soha nem kapott támogatást Angela Merkeltől, amikor szóvá tette az Európai Parlament elnökeként, milyen autokrata vezetők veszélyeztetik az európai demokratikus értékeket. Itt névvel is említette Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, és hozzátette, hogy a CDU testvérpártja, a bajor CSU díszvendégként fogadta Orbánt.

Német politikai beszédek rajongóinak: itt a teljes, közel másfél órás beszéd!

(Egészen áprilisig úgy tűnt, hogy a Martin Schulz-cal lendületet kapott szociáldemokraták akár le is győzhetik a hosszú ideje kormányzó CDU-t ősszel, két-három hónapja viszont fordult a kocka, megint elléptek Merkelék.)

Nem kellett sokáig várni a magyar kormány válaszára, Szijjártó Péter adott ki nyilatkozatot. Eszerint "Martin Schulznak, a német szociáldemokraták (SPD) vezetőjének mindig mindenről a magyar miniszterelnök jut eszébe, pedig inkább a saját pártjával kellene foglalkoznia, miután az SPD három tartományi választáson is vereséget szenvedett."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.