Be akarják tiltani az orosz Messengert, mert nem akarja átadni a felhasználói adatait a titkosszolgálatoknak

Az telekommunikációs ágazatot felügyelő orosz cenzorszolgálat, a Roskomnadzor felszólította a Telegram nevű chatprogram üzemeltetőit, hogy működjenek együtt az állami hatóságokkal, különben blokkolják az oldalt. 

Vagyis cégnek át kellene a titkosítási kulcsokat, a felhasználók üzeneteit és megosztásit az orosz titkosszolgálatoknak. 

Miután Pavel Durov,a  Telegram alapítója visszautasította az orosz hatóságokat, az állami tévék már el is kezdték a szokásos hangulatkeltést a cég ellen.

Fotó: Kirill Kallinikov/Sputnik

Vasárnap Dmitrij Kiseliov az állami tévén már arról beszélt, hogy a Telegram egyre inkább a terroristák kommunikációs csatornájává kezd válni, majd bemutatták, hogy az Iszlám Állam terroristái is milyen gyakran használták a szolgáltatás. Felhozták azt is, hogy áprilisban a szentpétervári metrórobbantás elkövetője is kapott Telegram-üzenetet a merénylet kitervelőitől pár perccel a robbantás előtt.

A Telegram titkosítása nagyon komolynak számít, van, hogy egy idő után törli is az üzeneteket. A cég szerverei pedig öt különböző országban működnek. Alexander Zharov, a Roskomnadzor vezetője azt mondta, hogyaz orosz kormány napokon belül elrendelheti a Telegram blokkolását. (Meduza)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.