Életfogytiglanra ítélték a kanadai ápolónőt, aki nyolc embert ölt meg az idősek otthonában

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Életfogytiglani börtönre ítélték azt a kanadai ápolónőt, aki nyolc idős pácienst ölt meg inzulinnal két ontariói otthonban. A 49 éves Elizabeth Wettlaufert a hónap elején vádolták meg azzal, hogy 2007 és 2014 között megölt öt idős nőt és három férfit két különböző ápolóotthonban. A rendőrség tavaly szeptemberben kezdett el nyomozni a halálesetek miatt.

Elizabeth WettlauferFotó: GEOFF ROBINS/AFP

Az ítélethirdetés Wettlaufer azt mondta „borzasztó fájdalmat, szenvedést és halált okoztak. A sajnálom túl enyhe szó ide. Elképesztően sajnálom”.

Bruce Thomas bíró „ragadozókén” írta le Wettlaufert, akik olyanoktól vette el az életüket, akikre vigyáznia kellett volna. Az áldozatok hozzátartozói is jelen voltak a tárgyaláson.

A helyi sajtó idézte Horváth Árpádot, akinek az apját ölte meg az ápolónő. Horváth azt mondta, csak még dühösebb lett Wettlauffer nyilatkozatától. Szerinte az ilyen bocsánatkéréssel csak az időt, a papírt és a levegőt pazarolják. (BBC)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.