Életfogytiglanra ítélték a kanadai ápolónőt, aki nyolc embert ölt meg az idősek otthonában

2017 június 26., hétfő 17:48
114

Életfogytiglani börtönre ítélték azt a kanadai ápolónőt, aki nyolc idős pácienst ölt meg inzulinnal két ontariói otthonban. A 49 éves Elizabeth Wettlaufert a hónap elején vádolták meg azzal, hogy 2007 és 2014 között megölt öt idős nőt és három férfit két különböző ápolóotthonban. A rendőrség tavaly szeptemberben kezdett el nyomozni a halálesetek miatt.

Elizabeth Wettlaufer Fotó: GEOFF ROBINS/AFP

Az ítélethirdetés Wettlaufer azt mondta „borzasztó fájdalmat, szenvedést és halált okoztak. A sajnálom túl enyhe szó ide. Elképesztően sajnálom”.

Bruce Thomas bíró „ragadozókén” írta le Wettlaufert, akik olyanoktól vette el az életüket, akikre vigyáznia kellett volna. Az áldozatok hozzátartozói is jelen voltak a tárgyaláson.

A helyi sajtó idézte Horváth Árpádot, akinek az apját ölte meg az ápolónő. Horváth azt mondta, csak még dühösebb lett Wettlauffer nyilatkozatától. Szerinte az ilyen bocsánatkéréssel csak az időt, a papírt és a levegőt pazarolják. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt